Правда про Чуркіна, чи Про мертвих – добре, або нічого, КРІМ ПРАВДИ

Правда про Чуркіна, чи Про мертвих – добре, або нічого, КРІМ ПРАВДИ

Репліка
Укрінформ
Саме так виглядає відома сентенція, з якої не дарма відсікли останні два слова, повністю перекрутивши її сенс

Зверніть увагу: загальновідомий варіант «Про мертвих – добре, або нічого» означає табу на «погані» висловлювання про померлих. Якщо це так, то і щодо людожерів на кшалт Гітлера, чи Сталіна треба дотримуватися посмертної політкоректності. Чи от коли зіграє в ящик Путін, українцям, людям, чийого існування він не визнавав і завдав стільки горя, теж треба буде робити співчутливі пісні пики? А оце КРІМ ПРАВДИ означає те, що насправді мав на увазі автор афоризму давньогрецький трибун і поет Хілон: мертвий не може захиститися, відповісти на брехню, тому про нього треба говорити лише правду. Отже – правда  про Віталія Чуркіна,  постійного представника Росії при ООН, який раптово помер в Нью-Йорку 20 лютого 2017 року, за день до 65-річчя.

З початку війни і окупації Росією частини території України він сказав багато чого такого, що аж ніяк не мотивувало українців на співчуття і скорботу з приводу його кончини:  неодноразово заявляв, що в Криму і Донбасі російських військових нема, що на Донбасі – громадянська війна, а пізніше, що Росія не бомбардує Алеппо, а трупи сирійських дітей спеціально притрушують пилом, щоб вони виглядали, як жертви війни.

Тож нема чого дивуватися тому, що українські користувачі соцмереж новину про смерть постійного представника Росії при ООН зустріли весело. Вкрай активними в обговоренні даної теми є користувачі соціальної мережі Twitter, де було опубліковано безліч записів, присвячених смерті дипломата.

У Twitter-акаунті МИД Росії згадали хронологію заяв, які робив Віталій Чуркін за свою тривалу дипломатичну кар'єру.

Відтак, щоб не було жодних сумнів, що ми дотримуємось справжнього сенсу афоризму, винесеного в заголовок, Укрінформ вирішив згадати, як брехав Віталій Чуркін, зробивши нарізку виступів постійного представника Росії в ООН. 

Мирослав Ліскович, Київ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-