НАТО підтримує санкції до повного виконання Росією Мінська - Столтенберг

НАТО підтримує санкції до повного виконання Росією Мінська - Столтенберг

Укрінформ
НАТО підтримує санкції до повного виконання Росією Мінських домовленостей. 

Про це генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив у суботу під час зустрічі з Президентом України Петром Порошенком у ході 53-ї Мюнхенської конференції з питань безпеки, повідомляє сайт Глави держави.

"Єнс Столтенберг підкреслив, що Північноатлантичний альянс зупинив практичну співпрацю з Росією, а також підтримує санкції до повного виконання Росією Мінських домовленостей", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Президент України поінформував генерального секретаря НАТО про складну безпекову ситуацію на Донбасі та суттєву ескалацію напруженості, спричинену масованими обстрілами з боку контрольованих Росією бойовиків в районі Авдіївки.

Також Порошенко висловив вдячність Генеральному секретарю за чітку позицію щодо засудження агресивної політики Росії та її дій на Донбасі. Він також подякував за послідовну підтримку суверенітету і територіальної цілісності України з боку НАТО та відзначив важливість збереження трансатлантичної єдності в реагуванні на триваючу агресію Росії.

Глава Української держави підкреслив важливість практичної допомоги, яку надає НАТО Україні для зміцнення обороноздатності та реформування сектору безпеки і оборони відповідно до стандартів Альянсу.

Під час зустрічі було домовлено активізувати подальшу роботу в рамках цільових Трастових фондів НАТО на підтримку України.

Петро Порошенко також запросив делегації Північноатлантичної Ради НАТО здійснити візит в Україну в 2017 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-