Пет Кокс радить українській опозиції самій написати для себе правила

Пет Кокс радить українській опозиції самій написати для себе правила

Укрінформ
Колишній президент Європейського парламенту, очільник місії Європарламенту щодо сприяння реформі Верховної Ради Пет Кокс радить українській опозиції самій написати для себе правила.

Про це він сказав на засіданні робочої групи з підготовки і сприяння реалізації плану заходів внутрішньої реформи і підвищення інституційної спроможності Верховної Ради України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

 "Політика в Україні дуже мінлива і дуже часто позиції опозиції і керівної партії змінюються. Але ті партії, які перебувають в опозиції, постійно вказують на те, що їхнє становище невизначене. Звичайно, жоден зовнішній радник не мусить вам говорити, що ви маєте робити... Ми закликаємо керівників фракцій готуватися до цього питання. Що ми можемо зробити - це запропонувати опозиції написати власні правила для себе", - сказав він.

За його словами, якщо нині в парламенті немає консенсусу щодо цього питання, то можна почати "з маленьких речей" і "потроху просуватися вперед".

Як відомо, дискусії щодо законопроекту про опозицію в парламенті точаться понад 10 років. У Верховній Раді було зареєстровано декілька відповідних законопроектів. У квітні 2015 року депутати не змогли ухвалити в цілому законопроект про парламентську опозицію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-