У Раді готують реформу для кращої співпраці з урядом

У Раді готують реформу для кращої співпраці з урядом

Укрінформ
Робоча група з підготовки і сприяння реалізації плану заходів внутрішньої реформи і підвищення інституційної спроможності Верховної Ради готує законопроект, що передбачатиме співвідношення парламентських комітетів і міністерств.

Про це заявив очільник парламенту Андрій Парубій, відкриваючи засідання Робочої групи, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Перша з цих ініціатив - це запровадити співвідношення між комітетами Верховної Ради і міністерствами Кабінету міністрів. Це одна з тих рекомендацій, яка передбачає і дає змогу більш системно налагодити співпрацю між Верховною Радою України і Кабінетом міністрів", - сказав він.

Спікер наголосив, що уряд активно співпрацює в цьому напрямку, і наочним результатом такої співпраці було ухвалення Державного бюджету на 2017 рік.

"Зараз Кабінет міністрів готує презентацію Білої книги, яка має стати теж важливим кроком співпраці і в розумінні тих процесів, які відбуваються в підготовці рішень. Щоб ми самі ініціативи змогли наперед оцінювати. Але також важливою є ініціатива, щоб комітети у Верховній Раді відповідали міністерствам у Кабінеті міністрів і, відповідно, була пряма і більш ефективна комунікація. Зрозуміло, що не всі комітети можуть мати відповідники з міністерствами. Наприклад, Комітет з питань регламенту. І тому запропоновано формулу, яка передбачатиме, як правило, співвідношення комітетів і міністерств", - підкреслив Парубій.

За його словами, цей законопроект може бути готовий уже найближчим часом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-