Клімкін прокоментував

Клімкін прокоментував "емоції" Гончаренка біля посольства ФРН

Укрінформ
Міністр закордонних справ Павло Клімкін заявив, що реакція народного депутата від БПП Олексія Гончаренка на висловлювання посла ФРН в Україні Ернста Райхеля про вибори на Донбасі була занадто емоційною.

Про це міністр заявив на брифінгу у четвер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Реакція у багатьох випадках, як у випадку Олексія Гончаренка, була дуже емоційною, занадто емоційною», - сказав Клімкін.

Напередодні цього Райхель заявив, що російські війська – не перешкода виборам на Донбасі. Згодом він пояснив, що говорив про створення необхідних умов для проведення виборів на Донбасі, коли припускав, що вибори в ОРДЛО можуть відбутися за умови присутності там російської армії.

«Уся ця ситуація жодним чином не вплине на українсько-німецькі відносини. Я працюю дуже тісно з усіма представниками ФРН, не тільки з тими, хто відповідає за зовнішню політику в Берліні, знаю їх позицію», - запевнив очільник МЗС Клімкін.

8 лютого офіційний представник МЗС Німеччини Мартін Шефер заявив, що німецька сторона дуже шкодує з приводу того, що сталося і сподівається, що таке не повториться.

У Берліні вважають таку реакцію депутата на висловлювання німецького посла в Україні неадекватною.

ФРН, нагадав Шефер, першою встановила 25 років тому дипломатичні відносини з Україною і всі ці роки була партнером, підтримувала українські реформи, демократію, і масштаб цієї підтримки, за словами дипломата, є «абсолютно безпрецедентним».

Народний депутат від БПП Олексій Гончаренко на знак протесту проти висловлювань посла Німеччини Ернста Райхеля про вибори на Донбасі написав на фрагменті Берлінської стіни, який знаходиться біля посольства Німеччини в Києві, червоною фарбою слово NEIN (ні).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-