Посла Німеччини викликали в МЗС через заяву про вибори на окупованому Донбасі

Посла Німеччини викликали в МЗС через заяву про вибори на окупованому Донбасі

Укрінформ
Міністерство закордонних справ України запросило посла Німеччини Ернста Райхеля для пояснень через його заяви щодо врегулювання на Донбасі.

Інформацію про ухвалення такого рішення "Європейській правді" підтвердили в прес-службі МЗС.

"Посла Федеративної республіки Німеччина запрошено до МЗС для отримання пояснень щодо його висловлювань, опублікованих в інтерв'ю виданню РБК-Україна", - заявила керівник прес-служби міністерства Олена Ващенко.

Вона не уточнила, яке саме з висловлювань посла стане предметом його спілкування з керівництвом МЗС. Джерела "Європейської правди" у дипломатичному відомстві додали, що з послом доручено зустрітися директору політичного департаменту Олексію Макеєву.

Водночас один зі співрозмовників ЄП у дипломатичній службі наголосив, що йдеться про низку запитань до німецького дипломата. "Там низка некоректних висловлювань", - пояснив представник МЗС. Також у міністерстві висловлюють подив щодо того, що заяви, які розходяться з публічною позицією Берліна, звучать від Ернста Райхеля не вперше.

Зокрема, в грудні на конференції "Аудит зовнішньої політики України" відбулася його публічна суперечка із заступником міністра закордонних справ Вадимом Пристайком після того, як посол заявив, що Україні не потрібен аналог "плану Маршалла".

Також від Райхеля і раніше лунали заяви про можливість проведення виборів на Донбасі ще за збереження російського контролю над окремими районами Донецької і Луганської областей.

Як повідомлялося, в опублікованому у вівторок інтерв’ю Райхель заявив, що вибори на Донбасі можна провести і за присутності російських військ, а також наголосив, що Україна теж не виконує Мінські угоди.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-