У БПП не виключають можливість введення воєнного стану

У БПП не виключають можливість введення воєнного стану

Укрінформ
Заступник голови парламентської фракції "Блок Петра Порошенка" Ірина Луценко не виключає введення воєнного стану в разі загострення ситуації на Донбасі.

Про це вона заявила журналістам, повідомляє прес-служба БПП.

"Якщо загострення буде продовжуватися довготривалий період і це буде загрожувати екологічній, гуманітарній безпеці, і ми побачимо, що Путін налаштований серйозно наступати на всіх фронтах, ми допускаємо введення військового стану", - наголосила Луценко.

За її словами Луценко, в Авдіївці була локальна ситуація, яку вдалося втримати", і Путін побачив, що Україна готова вчиняти спротив, українська армія готова йти в контрнаступ, уряд, державні установи готові".

Депутат підкреслила, що все буде залежати від того, як буде загострюватися ситуація. "Такий варіант можливий", - підкреслила вона.

Як повідомляв Укрінформ, загострення ситуації навколо Авдіївки спостерігається з 29 січня, коли на світанку проросійські бойовики пішли в наступ на позиції української армії. Українці відбили атаки і пішли у контрнаступ, захопивши окремі позиції бойовиків. Відтоді бойовики за підтримки російської армії і забороненого Мінськими угодами озброєння інтенсивно обстрілюють як позиції української армії, так і місто Авдіївку.

За період загострення ситуації в Авдіївці, з 29 січня, Збройні сили України втратили 13 бійців, ще 76 військовослужбовців отримали поранення внаслідок обстрілів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-