Недоторканість з нардепів можна знімати лише через Конституцію - Ємець

Недоторканість з нардепів можна знімати лише через Конституцію - Ємець

Укрінформ
Законопроекти щодо зняття депутатської недоторканності мають ухвалюватися в конституційний спосіб - внесенням відповідних змін до Конституції України.

Таку думку висловив в коментарі Укрінформу перший заступник голови парламентського Комітету з питань правової політики та правосуддя Леонід Ємець, коментуючи заклики окремих депутатів зняти недоторканність з Сергія Пашинського через інцидент зі стріляниною.

"Наскільки я розумію, пропозиція "Самопомочі" стосується не Пашинського, а запровадження законопроекту, яким буде фактично знято недоторканність з народних депутатів. На жаль, в цій формі це буде суперечити Конституції України, тому напівзаходи тут неможливі", - сказав він.

Депутат пояснив, що в разі ухвалення такого закону його легко буде оскаржити в суді, оскільки закон буде суперечити Конституції.

"Я би рекомендував усім фракціям згадати обіцянку українському народу під час виборів - скасувати депутатську недоторканність в належний спосіб - конституційний, прибравши її з Конституції", - резюмував Ємець.

Цього тижня віце-спікер Ради Оксана Сироїд (обрана в парламент за списками об'єднання "Самопоміч") запропонувала зняти недоторканність з Сергія Пашинського через інцидент зі стріляниною за його участю наприкінці минулого року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-