У Путіна переконані: новими санкціями Обама хоче

У Путіна переконані: новими санкціями Обама хоче "вдарити" по планам Трампа

Укрінформ
У Кремлі заявили, що адміністрація президента США Барака Обами, розширивши санкції проти РФ, хоче завдати удару по зовнішньополітичним планам обраного президента США Дональда Трампа.

Про це сказав прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, якого цитує російська агенція ТАСС.

«Поки я не можу сказати, якою буде відповідь (на санкції - ред.). Хоча, як ми знаємо, тут абсолютно безальтернативно діє принцип взаємності. Зрозуміло, буде дано адекватну відповідь. Відповідь буде сформульована у руслі того напрямку, який визначить президент Російської Федерації», – заявив 29 грудня речник Кремля.

У Кремлі назвали санкції "безпідставними звинуваченнями, що були озвучені на адресу російської сторони".

"З нашої точки зору такі дії Вашингтона і чинної адміністрації є проявом непередбачуваної та агресивної зовнішньої політики... Ми шкодуємо, що подібне рішення було прийнято адміністрацією США і Обамою особисто, в даний час ми вивчаємо ці заяви і опубліковану інформацію", - додав Пєсков.

Він наголосив, що такі дії чинної адміністрації, якій залишилося працювати три тижні, мають на меті "остаточно зіпсувати російсько-американські відносини, які і без того лежать на дні" та "завдати удару по зовнішньополітичним планам майбутньої адміністрації та обраного президента США".

За словами Пєскова, майбутньому президентові та адміністрації нав'язується модель поведінки, але поки не зрозуміло, чи згоден Трамп з нею чи ні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-