США оголосили персонами нон-грата 35 російських дипломатів

США оголосили персонами нон-грата 35 російських дипломатів

Укрінформ
Сполучені Штати оголосили "небажаними особами" 35 офіційних представників Росії, які працюють на території США через невідповідність їхньому дипломатичному або консульському статусу.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Державного департаменту США, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Державний департамент сьогодні оголосив персонами нон-грата 35 російських чиновників, що працюють в Сполучених Штатах, які діяли не у відповідності з їхнім дипломатичним або консульським статусом. Держдеп також поінформував російський уряд про заборону доступу російського персоналу до двох рекреаційних установ у Сполучених Штатах, які перебувають у власності Російської Федерації", - йдеться в документі.

При цьому інформується, що такі дії були застосовані як частина комплексних заходів у відповідь на втручання Росії у вибори в США, а також через переслідування американських дипломатів за кордоном, що збільшилося за останні чотири роки, особливо впродовж останніх 12 місяців.

"Ці переслідування включали довільні зупинки поліцією, фізичне насильство, а також трансляцію на державному телебаченні особистих даних наших співробітників, що ставило їх під загрозу", - уточнили в Держдепі.

Крім того, як підкреслили у відомстві, уряд Росії перешкоджає дипломатичним операціям США. У цьому зв'язку вказується на припинення роботи 28 американських осередків де проходили культурні програми та викладання англійської мови; блокування зусиль США щодо будівництва нового, більш безпечного об'єкта для Генерального консульства в Санкт-Петербурзі; відхилення запитів з метою підвищення безпеки периметра на нинішньому, застарілому об'єкті в Санкт-Петербурзі.

"Сьогоднішні дії послати чіткий сигнал, що така поведінка є неприйнятною і матиме наслідки", - наголошується в заяві Державного департаменту США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-