НАЗК назвало партії, які не встигли освоїти бюджетні кошти

НАЗК назвало партії, які не встигли освоїти бюджетні кошти

Укрінформ
Політичні партії "Народний фронт" і "Самопоміч" не використали 5,8 млн грн державного фінансування і тому зобов’язані повернути ці кошти.

Про це голова Національного агентства з питань запобігання корупції Наталія Корчак написала у Facebook.

«Наразі дві політичні партії не використали державні кошти, надані їм на фінансування статутної діяльності. «Народний фронт» повертає на рахунки Національного агентства з питань запобігання корупції , яке є розпорядником бюджетних коштів, 3 923 522, 97 грн. Партія «Самопоміч» не використала 1 866 114, 69 грн», - зазначила Корчак. 

За її словами, ці кошти будуть повернені до казначейства.

Решта політичних партій, які були профінансовані НАЗК державним коштом відповідно до Закону України "Про політичні партії в Україні" –  "Блок Петра Порошенка", Радикальна партія Олега Ляшка, ВО "Батьківщина" - витратили все, зазначила Корчак.

«Звіти про використання державних коштів партіями надійдуть до Нацагентства вже у лютому. Разом зі звітами незалежного зовнішнього та внутрішнього аудиту. Граничний строк подання - 9 лютого 2017 року», - підкреслила голова НАЗК.

Як повідомлялося, Верховна Рада у жовтні 2015 року ухвалила закон про державне фінансування політичних партій. Право на держфінансування здобули партії, які на останніх парламентських виборах набрали більше 5% виборців. 

Тепер ці політичні сили зобов'язані щороку подавати у НАЗК фінансову звітність.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-