Шість нардепів досі не пояснили затримку е-декларацій - НАЗК

Шість нардепів досі не пояснили затримку е-декларацій - НАЗК

Укрінформ
НАЗК чекає пояснень несвоєчасної подачі декларацій за 2015 рік від народних депутатів Марії Матіос (БПП), Вячеслава Богуслаєва (група "Воля народу"), Юрія Шухевича (Радикальна партія), Леоніда Козаченка й Костянтина Іщейкіна (БПП), Анатолія Гіршфельда (група "Воля народу").

Про це інформує прес-служба відомства.

"НАЗК запрошує народних депутатів надати пояснення щодо несвоєчасного подання щорічної декларації за 2015 рік", - йдеться у повідомленні.

Відповідно до закону України "Про запобігання корупції" народні депутати мали подати е-декларації до 30 жовтня 2016 року включно.

Раніше НАЗК направляло відповідний запит на адресу Верховної Ради, а також листи на адресу народних депутатів щодо необхідності надання пояснень.

"Станом на 22 грудня 2016 року жодного пояснення на адресу НАЗК не надійшло", - підкреслили в прес-службі.

Як повідомляв Укрінформ, НАЗК направило до суду 6 адміністративних протоколів про неподання та несвоєчасне подання декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Перший етап е-декларування для осіб, які займають відповідальне та особливо відповідальне становище, тривав протягом 60 днів, а саме з 1 вересня до 30 жовтня 2016 року включно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-