Комітет Ради обрав міжнародних аудиторів, які наглядатимуть за НАБУ

Комітет Ради обрав міжнародних аудиторів, які наглядатимуть за НАБУ

Укрінформ
Комітет Верховної Ради з питань запобігання та протидії корупції рекомендував парламенту делегувати в комісію зовнішнього оцінювання Національного антикоруційного бюро  американського аудитора Роберта Сторча. 

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Також члени комітету рекомендували уряду за його квотою призначити аудитором НАБУ генерального директора Європейського управління боротьби з шахрайством (OLAF) Джовані Кесслера, кандидатура якого була подана представництвом ЄС в Україні.

"Я звернувся до посольства ЄС та США з проханням подати кандидатури від міжнародних партнерів із досвідом роботи в контролюючих чи правоохоронних органах", - зазначив голова парламентського Комітету із запобігання та протидії корупції Єгор Соболєв.

Він висловив впевненість, що  призначення аудиторами міжнародних експертів в цій галузі забезпечить незалежність оцінювання роботи НАБУ та високий рівень аудиту. "Сподіваюся, що уряд підтримає кандидатуру керівника одного з ключових правоохоронних органів ЄС на посаду аудитора НАБУ від Кабінету міністрів України", - додав він.

Як повідомлялося, у 2017 році  НАБУ проходитиме перший зовнішній аудит за два роки роботи, результат якого є єдиною законною підставою для звільнення чинного директора Бюро Артема Ситника з посади та зменшення рівня бюджетного фінансування незалежного правоохоронного органу.

Для проведення оцінки (аудиту) члени комісії зовнішнього контролю мають право доступу до фінансових документів Бюро, матеріалів кримінальних проваджень, де завершено досудове розслідування; можуть проводити конфіденційні інтерв’ю з працівниками НАБУ, САП, інших державних та правоохоронних органів.

Висновок незалежної зовнішньої оцінки діяльності Національного бюро оприлюднюється разом письмовим звітом НАБУ та заслуховується Верховною Радою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-