Клімкін в ОБСЄ нагадав про 10 тисяч загиблих у війні Росії проти України

Клімкін в ОБСЄ нагадав про 10 тисяч загиблих у війні Росії проти України

Укрінформ
Санкції проти Росії не можна знімати, доки вона не виконає свої зобов'язання, а конфлікт не буде розв’язаний, доки РФ не залишить усю територію нашої країни.

Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін, виступаючи на міністерській зустрічі ОБСЄ в Гамбурзі 8 грудня, повідомляє кореспондент Укрінформу в Німеччині.

"Конфлікт, який спровокований і підтримується Росією, не буде розв’язаний, доки Росія не забереться не лише з Донбасу, а й з Автономної Республіки Крим і міста Севастополя, які залишаються невід'ємною частиною України", - заявив Клімкін.

"Санкції у відповідь на агресію повинні залишатися, доки Росія не залишить  українську землю", - сказав дипломат.

Клімкін визнав, що об'єднані міжнародні зусилля і санкції привели до певного стримування Росії, однак не змусили цю країну відмовитися від своєї агресії і конфронтації.

Керівник МЗС України нагадав про кількість загиблих у війні Росії проти України - 10 тисяч, а також про те, що сотні людей залишаються в полоні на територіях Донбасу і в окупованому Криму, що майже 1,7 мільйона українців були змушені залишити свої домівки і стати внутрішньо переміщеними особами.

Він нагадав про такий пріоритет, як звільнення всіх заручників і незаконно затриманих осіб, у тому числі й українців, які є політичними в'язнями в Росії. «Це є важливим показником для оцінки готовності Росії стати на шлях деескалації», - зауважив дипломат, згадавши проблеми, пов'язані із захистом прав людини в зонах окупації, зокрема в Криму: вбивства, тортури, переслідування, незаконні затримання і викрадення, переслідування журналістів, правозахисників та активістів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-