Штайнмаєр розраховує, що обмін полоненими на Донбасі відбудеться до Різдва

Штайнмаєр розраховує, що обмін полоненими на Донбасі відбудеться до Різдва

Укрінформ
Міністр закордонних справ Німеччини та чинний голова ОБСЄ Франк-Вальтер Штайнмаєр висловив впевненість, що до Різдва обмін полоненими між сторонами конфлікту на Донбасі відбудеться.

Про це він заявив в інтерв'ю виданням німецької медіагрупи Funke.

При цьому Штайнмаєр вказав на застій в реалізації мінських домовленостей. "Режим припинення вогню і надалі порушується, у вирішенні великих політичних питань ми також далеко не просунулися", - цитує DW. "Сторони конфлікту буквально зариваються в своїх окопах", - сказав Штайнмаєр, маючи на увазі позиції сторін на переговорах.

Така ситуація, за його словами, дозволяє говорити, що втілення мінських домовленостей є "аж ніяк не задовільним" і не можна ставити питання про послаблення санкцій проти Росії. "Коли будуть здійснені помітні кроки в реалізації мінських домовленостей, тоді можна буде поміркувати про відповідні зміни щодо санкцій", - вказав Штайнмаєр.

Анексію Криму чинний голова ОБСЄ назвав "порушенням міжнародного права" та "нашого європейського мирного порядку". "Ми не визнаємо включення Криму до складу території Росії", - наголосив Штайнмаєр.

Тема врегулювання конфлікту на Донбасі буде однією з провідних під час щорічної зустрічі міністрів закордонних справ країн-членів ОБСЄ, яка запланована на 8-9 грудня в Гамбурзі. Німеччина упродовж 2016 року головує в ОБСЄ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-