ЄС має оцінити слова австрійського політика про

ЄС має оцінити слова австрійського політика про "референдум" у Криму - нардеп

Укрінформ
Голова Постійної делегації у ПА НАТО народний депутат Ірина Фріз вважає висловлювання австрійського ультправого політика Норберта Хофера про необхідність визнати "референдум" у Криму черговою спецоперацією Росії, якій мають дати оцінку у ЄС.

Про це вона написала у Фейсбуці.

"Чергова інформаційно-психологічна спецоперація російських спецслужб за участю європейських політиків. Напередодні президентських виборів у Австрії один з найрейтинговіших кандидатів, ультраправий політик Норберт Хофер знову висловився на тему Криму. На його думку, незаконний "референдум", який відбувався під дулами автоматів російських військових, потрібно визнати, а питання розглядати "в історичному контексті"", - написала Фріз.

Вона зазначила, що цю заяву відразу ж розтрубили російські ЗМІ, а надалі за логікою процесу вона має стати джерелом для "аналітики" та інформаційного тла інших новин.

На думку Фріз, це ще один інформаційний снаряд, спрямований проти України, дія якого буде відчуватися не стільки в Києві, скільки в світі, в першу чергу в ЄС.

Вона висловила переконання, що в Євросоюзі адекватно оцінюють російську загрозу і розуміють, що після використання інформаційної компоненти у неконвенційній війні Росія завжди вдається до інших, а саме економічної, політичної, кібернетичної, "ну і якщо не допомогло, то військової як остаточної фази".

"Варто лише один раз на світовому рівні визнати незаконний референдум в умовах гібридної війни і лавину аналогічних дій в усіх куточках світу вже буде не спинити за допомогою міжнародного права і здорового глузду. Кремль може розглянути "в історичному контексті" чимало питань на свою користь. Тож варто надавати подібним сигналам чітку характеристику й відповідну оцінку", - вважає голова Постійної делегації у Парламентській асамблеї  НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-