У Нижній палаті Конгресу США для дипломатів РФ

У Нижній палаті Конгресу США для дипломатів РФ "намалювали коло" у 50 миль

Укрінформ
Нижня палата американського Конгресу переважною більшістю голосів прийняла закон, у якому йдеться про необхідність посилення розвідувальних зусиль, спрямованих проти поширення пропаганди та дезінформації з боку РФ.

Про це повідомляє The Hill.

"Палата представників США прийняла закон щодо політики боротьби у сфері розвідки, який включає в себе заходи, спрямовані на посилення поінформованості про спроби Росії чинити прихований вплив по всьому світу після звинувачень РФ у втручанні в президентські вибори в США цього року", – йдеться в публікації.

Законодавці переважною більшістю (390 проти 30) прийняли документ, який містить 93 сторінки несекретної частини тексту. Він, зокрема, уповноважує створити міжвідомчу комісію з протидії втручанню Росії в політику інших країн шляхом маніпуляцій у ЗМІ та поширення дезінформації.

Ще одне з положень законопроекту обмежує переміщення російських дипломатів по США в радіусі максимум 25 миль (40 км) від своїх офісів, поки ФБР не засвідчить Конгресу, що не знайшло доказів неправомірних дій з боку цих осіб.

Розвідувальне співтовариство США в жовтні офіційно звинуватило Росію в хакерському зламі серверу Національного комітету Демократичної партії та інших організацій, пов'язаних з демократами перед виборами. Кремль відкинув звинувачення, що намагався вплинути на хід президентських виборів у США.

Демократи стверджують, що хакери мали на меті підірвати авторитет їхньої партії на користь кампанії Дональда Трампа, який, водночас, вихваляв президента Росії Володимира Путіна.

Прийнятий законопроект надійде на розгляд до Сенату, де, як очікується, буде проголосований протягом ближчих днів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-