Кремль хоче відвернути увагу Європи від України - Гройсман

Кремль хоче відвернути увагу Європи від України - Гройсман

Укрінформ
Намагання Росії зняти Україну з порядку денного Європи - це ще один крок, аби дестабілізувати саму Європу.

Про це заявив Прем'єр-міністр Володимир Гройсман у суботу під час пленарного засідання 13 щорічної зустрічі YES, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я би сказав, що намагання зняти Україну з порядку денного Європи - це ще один крок на те, аби дестабілізувати саму Європу, тому що питання сьогодні стоїть наступне - хто наступний. І було б дуже наївно вважати, що агресор зупиниться на тому, що сьогодні він зробив. Усі мають розуміти, що це стосується кожного", - сказав Гройсман.

На його переконання, переключити фокус уваги з проблеми України на якісь інші проблеми якраз і є політикою агресора.

"Коли проти нас була здійснена агресія з боку Росії, перше - ми отримали військову агресію. Наступна позиція - ми отримали енергетичну агресію, при якій нас почали обмежувати в енергетичних ресурсах. Наступна - економічна. І ще один вид агресії - інформаційна. Але я би хотів тут підкреслити одну річ, що західний світ є демократичним, а Росія не розуміє, що таке демократія. У них є контрольовані ЗМІ, у них є абсолютно контрольовані інформаційні потоки, через це вони намагаються змінювати порядок денний Європи", - зауважив Гройсман.

Глава уряду також підкреслив: найбільший страх Росії, що Україна досягне успіху. "І тоді на прикладі України багато змін відбудеться на пострадянському просторі. Це є величезна загроза, і я думаю, що Росія це розуміє", - підсумував Прем’єр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-