Справу редактора

Справу редактора "Тарасової правди" розглядатиме суддя, який вів "порносправу" Гройсмана

Укрінформ
Справу засновника і головного редактора сайту "Тарасова правда" Тараса Чорноівана розглядатиме суддя Вінницького міського суду Юрій Ковбаса, який розглядав "порносправу" померлого правозахисника Дмитра Гройсмана. Дата та час розгляду справи за обвинуваченням у вимаганні редактором коштів за видалення компроментуючих фактів з свого сайту, поки що не розголошуються.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомило джерело у прокуратурі Вінницької області.

"Cправу засновника і головного редактора сайту «Тарасова правда» 2 серпня цього року передано до Вінницького міського суду. За результатами досудового розслідування слідчого управління УМВС України у Вінницькій області Тараса Чорноівана обвинувачують за ч. 2 ст. 189 КК України. Редактора інтернет-видання та одноіменної газети підозрюють у вимаганні 400 тисяч гривень у ректора Вінницького медуніверситету за видалення компрометуючих матеріалів з сайту «Тарасова правда». По справі, як підозрювана, проходить ще одна громадянка", - інформувало джерело.

При цьому джерело не надало інформації про час та місце розгляду справи, посилаючись на те, що зараз уточнюються питання щодо кандидатури, яка представлятиме інтереси обвинувачення у суді.

Як повідомляло агентство раніше, Тарас Чорноіван був затриманий вінницькими правоохоронцями у місті Києві 5 липня. Згодом йому була обрана міра запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою з подальшим звільненням під заставу в сумі понад 90 тисяч гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-