НАТО дасть Україні обладнання для захисту від кібератак - Столтенберг

НАТО дасть Україні обладнання для захисту від кібератак - Столтенберг

Укрінформ
НАТО надасть Україні спеціалізоване обладнання для захисту від кібератак.

Про це заявив генеральний секретар Альянсу Єнс Столтенберг під час спільного брифінгу з Президентом Петром Порошенком у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформ.

Читайте також: Столтенберг: Очевидно, що режим "тиші" на Донбасі не виконується

“Одна із галузей, якій ми надаємо дедалі більше уваги у нашій співпраці з Україною, є саме галузь кібербезпеки. Ми зараз знаходимося в процесі надання Україні нового обладнання для деяких ключових урядових інституцій і владних структур, що дасть можливість Україні розслідувати, хто стоїть за тими чи іншими кіберударами, оскільки реагування на них має надзвичайно важливе значення. І воно також має допомогти Україні захисти свої ключові владні інституції від кібернападів”, - сказав генсек НАТО.

Крім того, він зазначив, що у питанні кіберзахисту Альянс співпрацює з Україною також на рівні обміну досвідом, спільних навчань, розробки нових технологій.

Водночас Столтенберг зауважив, що НАТО “дуже непокоять” загрози в кіберпросторі, серед яких, за його словами, спостерігаються “певні закономірності”. Він додав, що в Альянсі почали розбудовувати потужнішу систему кіберзахисту своїх мереж.

У свою чергу Президент Петро Порошенко уточнив, що обладнання, яке НАТО планує надати Україні, буде направлено ключовим міністерствах і установам, зокрема Міністерству закордонних справ і СБУ.

“Кібератаки - це ключовий елемент гібридної війни, і зараз ми маємо свідчення того, що остання кібератака була організована Російською Федерацією”, - підкреслив Порошенко.

Як повідомлялося, 27 червня комп’ютерні мережі низки українських підприємств та установ зазнали масштабної кібератаки. Хакерські атаки здійснювалися за допомогою вірусу Petya.

Згодом у кіберполіції України повідомили про другу хвилю кібератаки, яку вдалося зупинити.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-