Столтенберг: Очевидно, що режим

Столтенберг: Очевидно, що режим "тиші" на Донбасі не виконується

Укрінформ
У НАТО занепокоєні рівнем загроз для представників Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ у зв'язку з конфліктом на Донбасі.

Про це заявив генсек НАТО Єнс Столтенберг на спільному з Президентом Петром Порошенком брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Очевидно, що режим припинення вогню не виконується. Ми занепокоєні зростанням загроз для спостерігачів ОБСЄ", - сказав він.

Генсек додав, що Мінські домовленості залишаються єдиним шляхом до миру.

Читайте також: Росія повинна вивести з України тисячі своїх вояків – Столтенберг

Як повідомляв Укрінформ, через підрив автомобіля патруля спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на непідконтрольній території Луганщини, який стався у квітні, спостерігачі змінили правила патрулювання в зоні конфлікту на Донбасі.

Як відомо, 23 квітня у районі підконтрольного бойовикам населеного пункту Пришиб Луганської області підірвався автомобіль СММ ОБСЄ. Унаслідок підриву автомобіля загинув громадянин США, парамедик Джозеф Стоун, поранень дістали громадяни Німеччини та Чеської республіки. У "ЛНР" спочатку звинуватили українських військових у встановленні фугасу. Пізніше бойовики заявили, що екіпаж ОБСЄ відхилився від маршруту. Глава ОБСЄ, Президент України, а також Генсек НАТО закликали розслідувати підрив місії ОБСЄ на Луганщині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-