Луценко переконаний, що у Полякова є причини ховатися від слідства

Луценко переконаний, що у Полякова є причини ховатися від слідства

Укрінформ
Генпрокурор Юрій Луценко заявляє, що до нардепа з “Народного фронту” Максима Полякова може бути застосоване покарання у вигляді позбавлення волі на 12 років, тому у парламентарія є мотиви переховуватись від слідства.

Про це генпрокурор сказав під час засідання Регламентного комітету, на якому розглядають три подання ГПУ про дозвіл на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт Полякова, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

«Аргументація щодо необхідності не тільки притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата, а й подань щодо затримання і арешту Полякова... У випадку притягнення до кримінальної відповідальності та засудження Полякова за вчинення особливо тяжкого корупційного злочину до нього може бути застосоване виключне покарання у вигляді реального позбавлення волі до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна. Вказана обставина сама по собі може бути одною із підстав та мотивом для особи - переховуватись від органів досудового розслідування та суду», - заявив Луценко.

Генпрокурор також вказав на ще один ризик щодо переховування Полякова від органів досудового розслідування та суду.

«Соціальні зв'язки та матеріальний стан Полякова, наявність можливості виїхати за кордон дають йому змогу переховуватись», - сказав Луценко.

Читайте також: Поляков заявляє, що НАБУ "чіпляється" до нього через особисту неприязнь

Генпрокурор також стверджує, що є ризики, що Поляков, користуючись статусом народного депутата, може власноруч або ж впливаючи на інших осіб знищувати, спотворювати невиявлені на цей час речові докази у кримінальному провадженні: «В тому числі документи, які підтверджують факти одержання неправомірної вигоди, листування-спілкування з особами, уповноваженими на виконання функцій держави в інтересах третіх осіб».

Крім того, за словами Луценка, Поляков може впливати на свідків, які володіють інформацією щодо вчинення корупційного правопорушення.

«Після юридичного обрунтування додам своє чисто професійне - один раз ми вже повірили у чесне слово нардепа, який клявся і божився на всю Україну, що буде залишатися в Україні, захищати свою честь і гідність, співпрацювати зі слідством, але Онищенка розшукують вже близько року», - підсумував Луценко.  

Читайте також: Луценко назвав Регламентний комітет «самообороною корупції»

Як повідомлялося, генпрокурор Юрій Луценко 21 червня вніс подання до ВР про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт депутата Полякова, в діях якого вбачаються ознаки хабарництва на суму 7500 доларів.

Так, за даними ГПУ, Поляков, діючи за попередньою змовою з іншими службовими особами, які займають особливо відповідальне становище, вимагав та одержав хабар від представника компанії-нерезидента за вчинення дій в інтересах цієї компанії, а саме: внесення до Верховної Ради проектів законів про зміни до Податкового кодексу (щодо особливостей оподаткування діяльності, пов'язаної з видобуванням бурштину) та про внесення змін до Митного кодексу (щодо звільнення від оподаткування операцій з ввезення на територію України обладнання для промислового видобутку бурштину).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-