Поляков заявляє, що НАБУ

Поляков заявляє, що НАБУ "чіпляється" до нього через особисту неприязнь

Укрінформ
Депутат з "Народного фронту" Максим Поляков заявляє, що не проситиме Регламентний комітет Верховної Ради підтримати подання ГПУ щодо надання згоди на притягнення його до кримінальної відповідальності, затримання та арешт.

Про це він сказав у четвер перед засіданням Регламентного комітету, що розглядає подання ГПУ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я не проситиму зняти недоторканність. Бо думаю, що НАБУ подаватиме і друге, і третє подання. Але всі вони спричинені особистою неприязню до мене", – заявив Поляков, відповідаючи на запитання журналістів, чи не проситиме він сам, як перед цим робили народні депутати Олесь Довгий і Андрій Лозовий, зняти з нього недоторканність.

Поляков також вважає, що вся справа проти нього незаконна і відкрита лише тому, що НАБУ хоче його покарати через критику ним цього органу.

"А ви бачили якісь докази того, що мені хтось передавав гроші? Не заяви, а докази, добуті законно", - заявив він.

Водночас антикорупційний прокурор Назар Холодницький наголосив, що жодних особистих мотивів у справі проти Полякова не існує.

"Коли ми бачимо корупційну справу, то тут ніяких особистих мотивів. Я розумію, що це лінія захисту, але ніяких підстав для таких заяв немає", - заявив Холодницький.

Як повідомлялося, генпрокурор Юрій Луценко 21 червня вніс подання до ВР про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт депутата Полякова, в діях якого вбачаються ознаки хабарництва на суму 7500 доларів.

Читайте також: Зняття недоторканності: Луценко вже не вірить, що "достукається" до комітету

Так, за даними ГПУ, Поляков, діючи за попередньою змовою з іншими службовими особами, які займають особливо відповідальне становище, вимагав та одержав хабар від представника компанії-нерезидента за вчинення дій в інтересах цієї компанії, а саме: внесення до Верховної Ради проектів законів про зміни до Податкового кодексу (щодо особливостей оподаткування діяльності, пов'язаної з видобуванням бурштину) та про внесення змін до Митного кодексу (щодо звільнення від оподаткування операцій з ввезення на територію України обладнання для промислового видобутку бурштину).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-