Клімкін вважає, що треба змінити правила в'їзду росіян в Україну

Клімкін вважає, що треба змінити правила в'їзду росіян в Україну

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін вважає, що треба створити систему попереднього інформування громадян Росії щодо наміру відвідати Україну.

Про це він заявив в ефірі телеканалу "1+1".

"Візи насправді відживають, вони відходять. По-перше, ми тепер звикли до біометричних паспортів і повинні перейти до того, що люди їздять тільки за біометричними паспортами. Другий момент, який для мене важливий - ось ви їздите в багато країн і потім заходите в Інтернет і говорите: я через п'ять днів їду - ось так, насправді і російські громадяни повинні їхати в Україну, необхідно створити відповідну платформу і контролювати в'їзд, так, щоб це не було абсолютно неконтрольовано", - вважає міністр.

Він додав, що після політичного рішення про створення системи, на її розробку необхідно витратити кілька місяців, після чого її необхідно буде протестувати.

Крім того, Клімкін наголосив, що головне зберігати контроль на кордоні.

Також він зазначив, що візи для росіян можна було б ввести вже давно, проте виникає питання жителів Криму, яких окупаційна влада може змусити "робити візу до власної країни". Водночас росіяни можуть скористатися візовим режимом, щоб тиснути на кримчан для зміни громадянства.

"Наша мета повинна бути простою - закрити кордон, але таким способом, щоб це був не політичний заклик, а щоб кордон був закритий і щоб це не зашкодило українцям", - підсумував глава МЗС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-