У МЗС підтримують ідею запровадження візового режиму з Росією - Беца

У МЗС підтримують ідею запровадження візового режиму з Росією - Беца

Відео
Укрінформ
Міністерство закордонних справ України підтримує запровадження візового режиму з Росією і не виключає у майбутньому запровадження в'їзду для росіян за біометричними паспортами.

Про це заявила прес-секретар МЗС Мар'яна Беца в інтерв'ю телеканалу "112 Україна"

"Ми підтримуємо запровадження візового режиму з Російською Федерацією, країною-агресором... У цілому, ми підтримуємо і вважаємо, що навіть віз буде недостатньо для контролю на кордоні, тому що візи - це лише один з елементів. Можливо, в майбутньому, в широкій перспективі, буде введення в'їзду виключно за біометричними паспортами з візами, з реєстрацією в міграційних службах, як це в тій же РФ, де потрібно протягом трьох днів зареєструватися", - заявила Беца.

Водночас речниця МЗС уточнила, що потрібно враховувати кілька факторів у разі запровадження відповідних візових заходів з боку РФ.

"Разом з цим, треба виважено підходити до нашої стратегії, з розумінням трьох факторів. Насамперед, це кількість українських громадян, які перебувають у Росії, - це від 3 до 4 млн громадян. Зараз Росія ввела досить спрощену процедуру отримання громадянства, тобто за три місяці і знаючи російську мову - це дуже прискорена процедура, і це важливий фактор, ми можемо втратити велику кількість наших громадян", - заявила Беца.

За її словами, треба мати на увазі й невизначеність питання в'їзду в Крим з материкової частини України і навпаки. Крім цього, залишається питання неконтрольованої ділянки кордону з РФ на Донбасі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-