Інтеграція України в НАТО допоможе в деокупації Криму – Чубаров

Інтеграція України в НАТО допоможе в деокупації Криму – Чубаров

Укрінформ
Інтеграція України в НАТО у подальшому може зіграти важливу роль у деокупації Криму.

Про це в коментарі Крим.Реалії заявив голова Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат України Рефат Чубаров.

"У всіх наших прагненнях, у всіх планах і сподіваннях на деокупацію Криму основна роль, основні надії пов'язуються з нашими західними партнерами, а наші західні партнери – країни, які відіграють особливу роль у міжнародній політиці, вони всі є членами НАТО. І тому наша подальша інтеграція в НАТО – це тільки плюс, шкода, що набагато раніше ми не вступили в НАТО, що могло б попередити і відвернути окупацію Криму Росією", – прокомментрировал Чубаров.

Раніше заступник директора Центру досліджень армії, конверсії і роззброєння Михайло Самусь висловив припущення, що Росія в результаті відреагує на заяви і дії України з НАТО, однак на ситуації в Криму це не позначиться.

Нагадаємо, 8 червня Верховна Рада законодавчо закріпила пріоритет членства України в НАТО (організації Північноатлантичного договору).

Один з авторів законопроекту, спікер парламенту Андрій Парубій заявив перед голосуванням, що документ закріпить "головний щодо безпеки курс України – членство в НАТО".

Київ формально обмежується наразі завданням перейти на стандарти і принципи діяльності Північноатлантичного союзу та активно співпрацює з НАТО на різних напрямках. У НАТО зазначають, що позиція союзу залишається незмінною: Україна має право на вступ, коли Київ висловить бажання вступати і виконає необхідні умови. Водночас Росія вимагає "гарантій невступу України в НАТО".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-