Курс до НАТО: у відповідь Києву Кремль погрожує

Курс до НАТО: у відповідь Києву Кремль погрожує "ребалансувати" все на свою користь

Укрінформ
У Кремлі, коментуючи рішення України відновити курс на вступ до Північноатлантичного союзу, знову пообіцяли заходи у відповідь у разі розширення НАТО.

Як заявив, відповідаючи на прохання журналістів про коментар із цього приводу, речник президента Росії Дмитро Песков, у Москві "традиційно і з недовірою ставляться до процесу розширення НАТО" до російських кордонів, інформує Радіо Свобода.

"Вважаємо, що це загрожує нашій безпеці і балансові сил у Євразійському регіоні", – заявив він і додав: "Звичайно ж, російська сторона вживає всіх необхідних заходів для ребалансування ситуації і захисту власних інтересів і власної безпеки".

Песков також знову повторив позицію Кремля, назвавши агресію Росії проти України "громадянською війною", що, за його твердженням, триває в Україні.

Раніше в четвер Верховна Рада ухвалила закон, яким визначила набуття Україною членства в НАТО однією з засад зовнішньої політики держави, одним із пріоритетів національних інтересів і одним із основних напрямів державної політики з питань національної безпеки України.

У НАТО наголошують, що позиція союзу залишається незмінною: Україна має право на вступ, коли Київ висловить бажання вступати і виконає необхідні умови.

Натомість Росія, яка різко протестувала проти всіх попередніх розширень Північноатлантичного союзу, вимагає "гарантій невступу України в НАТО", заявляючи, що розширення цього оборонного союзу є для неї "загрозою".

Фото: aif.ru

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-