У НАТО

У НАТО "взяли до уваги" відновлення курсу України на вступ до Альянсу

Укрінформ
У НАТО взяли до уваги рішення Верховної Ради про відновлення стратегічного курсу держави до набуття членства у Північноатлантичному альянсі.

Про це власному кореспонденту Укрінформу у Брюсселі заявили у штаб-квартирі НАТО.

"Ми взяли до уваги це рішення", - відзначили в Альянсі.

Водночас співрозмовник агентства нагадав, що Україна поки що не подала офіційної заявки на вступ до НАТО.

"Київ зосереджує увагу на реформуванні та модернізації оборонних і безпекових інституцій, і НАТО підтримує цей процес, що є пріоритетом", - наголосив офіційний представник Альянсу.

Він також відзначив офіційну позицію Північноатлантичної ради про те, що співробітництво НАТО-Україна є важливою частиною внеску Альянсу у забезпечення стабільності на євроатлантичному просторі та поза ним.

Раніше генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявляв, що союзники готові розглянути заявку України на вступ до Альянсу, якщо і коли така надійде.

Як повідомляв Укрінформ, 8 червня Верховна Рада Україна ухвалила проект закону № 6470 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо зовнішньополітичного курсу України)".

Ця законодавча ініціатива має на меті внесення необхідних змін до законів України "Про засади внутрішньої і зовнішньої політики" і "Про основи національної безпеки України" для відновлення цілеспрямованого прагматичного курсу України на набуття членства в НАТО як стратегічного зовнішньополітичного пріоритету держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-