Рада ухвалила закон про курс України на вступ до НАТО

Рада ухвалила закон про курс України на вступ до НАТО

Укрінформ
Народні депутати ухвалили проект закону № 6470 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо зовнішньополітичного курсу України)".

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, відповідне рішення підтримали 276 народних депутатів.

"Україна має достатні політико-правові передумови для повного інституційного зближення з Північноатлантичним альянсом, серед яких і відоме рішення Бухарестського саміту НАТО 2008 року про однозначне визнання майбутнього членства України в цій організації, потреба в якому є незаперечним імперативом часу", - йдеться у пояснювальній записці до документа.

Також зазначається, що ця законодавча ініціатива має на меті внесення необхідних змін до законів України "Про засади внутрішньої і зовнішньої політики" і "Про основи національної безпеки України" для відновлення цілеспрямованого прагматичного курсу України на набуття членства в НАТО як стратегічного зовнішньополітичного пріоритету держави.

"Прийняття Закону сприятиме розширенню та поглибленню співробітництва України з Організацією Північноатлантичного договору, зміцненню національної безпеки нашої країни, матиме наслідком гарантію її суверенітету і територіальної цілісності", - зазначається у документі.

Як наголосив під час презентації законопроекту його співавтор Голова ВР Андрій Парубій, сьогодні НАТО є найбільш ефективною і єдиною організацією в світі, яка здатна зупинити російську агресію.

"За останні роки українська армія стала однією з найбільш дієздатних і ефективних армій на європейському континенті і тому я переконаний - вступ України в НАТО сьогодні однаково важливий як для України, так і для Північноатлантичного альянсу", - сказав Парубій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-