НАЗК схвалив правила моніторингу способу життя держчиновників

НАЗК схвалив правила моніторингу способу життя держчиновників

Укрінформ
Нацагентство з питань запобігання корупції схвалило Порядок здійснення моніторингу способу життя суб’єктів декларування і направило його на державну реєстрацію до Міністерства юстиції. 

Як повідомила у понеділок прес-служба НАЗК, відповідне рішення було ухвалено на засіданні 18 травня.

"Порядок визначає механізм здійснення НАЗК вибіркового моніторингу способу життя суб’єктів декларування з метою встановлення відповідності їх рівня життя наявним у них та членів їх сім’ї майну і одержаним ними доходам, згідно з декларацією", - йдеться у повідомленні. 

Як заявили в НАЗК, підставами для проведення моніторингу є інформація, яка надходить від фізичних осіб, громадських об’єднань, засобів масової інформації, правоохоронних органів та стосується фактичних даних про невідповідність рівня життя конкретного суб’єкта декларування та/або членів його сім’ї майну й одержаним доходам згідно з його декларацією.

Зазначається, що документ, розроблений робочою групою у складі представників НАЗК, Секретаріату Кабміну, Мін’юсту, НАБУ та громадськості, дасть змогу уніфікувати процедуру здійснення моніторингу способу життя суб’єктів декларування.

Порядок погоджений Громадською радою при НАЗК та провідними громадськими організаціями у сфері запобігання та протидії корупції. Наразі Порядок здійснення моніторингу способу життя суб’єктів декларування перебуває на державній реєстрації у Міністерстві юстиції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-