НФ не дасть голосів за закон, що забороняє НАБУ “реанімувати” справи

НФ не дасть голосів за закон, що забороняє НАБУ “реанімувати” справи

Укрінформ
Фракція "Народного фронту" не підтримає законопроект N 6220 у редакції, яка може зашкодити діяльності НАБУ.

Про це сказав керівник фракції Максим Бурбак у кулуарах Верховної Ради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Можу сказати позицію фракції "Народного фронту": ми не будемо голосувати за законопроект N 6220 у такій редакції. Впевнений, що в такому вигляді він не зможе зібрати голоси", - сказав Бурбак.

Водночас керівник фракції БПП Артур Герасимов наголосив, що з приводу законопроекту №6220 "Про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України щодо внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань та підстав закриття кримінального провадження" має відбутися фахова дискусія у профільному Комітеті.

"Цей законопроект стосується речей, про які знають багато інвесторів і бізнесменів нашої країни, коли з одного і того ж питання до вас заходила одна силова структура, потім інша, третя, четверта. Багато інвесторів після цього казали, що неможливо робити бізнес... Ми почули побоювання, що цей законопроект внесе певну проблематику в діяльність Антикорупційного бюро. Саме тому ми просимо забрати політизацію і провести дуже фахову дискусію на комітеті", - зазначив він.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні активісти антикорупційних організацій встановили біля Верховної Ради шибеницю, яка символізує можливе блокування діяльності НАБУ у разі ухвалення парламентом законопроекту 6220.

«Проект закону 6220 передбачає, що детективи IAAO не зможуть розслідувати підслідні їм корупційні злочини топ-посадовців, якщо раніше за цими ж обставинами інші правоохоронці закрили справи. Виходить, якщо ГПУ або Нацполіція «зливатимуть» провадження, то детективи НАБУ будуть змушені закривати і свої власні справи. Фактично це знищення незалежного слідства НАБУ», - пояснила активістка Центру протидії корупції Олександра Устінова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-