Україна направить РФ ноту щодо виконання рішення Міжнародного суду ООН

Україна направить РФ ноту щодо виконання рішення Міжнародного суду ООН

Укрінформ
Україна звернеться до РФ за роз'ясненням, як саме вона виконує проміжне рішення Міжнародного суду ООН щодо ліквідації всіх форм расової дискримінації в окупованому нею Криму.

Про це в прямому ефірі програми "Свободи слова" на ICTV заявила заступник міністра закордонних справ, глава української делегації у Міжнародному суді ООН Олена Зеркаль, передає кореспондент Укрінформу.

"Рішення суду має бути негайно виконано. І ми збираємося звертатися до Росії з дипломатичною нотою щодо запиту, як саме і коли Росія буде виконувати це рішення", - сказала вона.

Зеркаль зазначила, що Україна буде ставити перед РФ також питання щодо необхідності зняття всіх обмежень щодо в’їзду керівників Меджлісу.

"Крім того, це рішення тягне за собою дуже багато послідовних кроків, які ми також збираємося вживати з тим, щоб показати світу, як виконуються рішення, що саме робить Росія - для того щоб унеможливити просто формальне виконання рішення, навіть щодо використанню української мови і взагалі щодо розвитку української мови в Криму", - додала заступник глави МЗС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-