У ЄС відреагували на російську агресію та тероризм в Україні

У ЄС відреагували на російську агресію та тероризм в Україні

Укрінформ
У європейській пресі згадали та підтвердили тероризм Росії в Україні й у Європі.

Про це пише у понеділок брюссельське видання EU Today, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Наші співчуття – родині жертви (мова йде про підрив на міні автомобіля СММ ОБСЄ на Донбасі, у результаті чого загинув спостерігач Місії, ще двоє отримали поранення - ред.). Я також висловлюю побажання скорішого одужання поранених у цьому інциденті, який вимагає ретельного розслідування. Причетні до цього повинні бути притягнуті до відповідальності», - наголосила високий представник ЄС із зовнішніх справ та політики безпеки Євросоюзу Федеріка Могеріні.

В ЄС також укотре заявили, що засадами повного виконання Мінських домовленостей є дотримання суверенітету і територіальної цілісності України.

«Росія жодним чином не збирається виконувати свої зобов’язання за Мінськими домовленостями та продовжує свою агресію в Україні», - таку думку власному кореспонденту Укрінформу у Брюсселі висловив європейський дипломат, який представляє одну з провідних держав ЄС, але який вирішив залишитися неназваним, реагуючи на інцидент з місією ОБСЄ на Донбасі.

«Вже всім давно зрозуміло, що Росія веде агресію проти України, не збирається виконувати Мінські домовленості та підтримує на українському сході тероризм. Проміжне рішення Міжнародного Суду ООН у Гаазі наразі це формально не закріпило. Але всім адекватним політикам, дипломатам і простим громадянам у ЄС все чітко зрозуміло про наміри Москви в Україні та Європі. Це – терористи. Але, на жаль, поки не всі в Євросоюзі це чітко усвідомлюють», - сказав співрозмовник агентства.

При цьому він висловив застереження, що у Франції існує висока імовірність скоєння терористичних актів у період до другого туру виборів Президента, який запланований на 7 травня.

«Зрозуміло, що режим Путіна вже профінансував та організував можливість такого теракту, щоб діяти на користь своїх агентів у Європі та у Франції зокрема. Цинізм цього режиму не має меж», - зазначив дипломат.

Як повідомляв Укрінформ, вранці 23 квітня під час здійснення патрулювання в районі населеного пункту Пришиб (територія ОРЛО) підірвався автомобіль Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, ймовірно на міні. В результаті вибуху загинув один спостерігач, ще двоє отримали поранення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-