Донбас: спостерігачі ОБСЄ наражалися на небезпеку 183 рази - Хуг

Донбас: спостерігачі ОБСЄ наражалися на небезпеку 183 рази - Хуг

Укрінформ
Співробітники СММ ОБСЄ на Донбасі з 15 січня 2015 року 183 рази наражалися на смертельну небезпеку.  

Про це сказав перший заступник голови СММ ОБСЄ Александр Хуг під час брифінгу в понеділок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"З 15 січня 2015 року місія ОБСЄ на Донбасі 183 рази наражалася на смертельну небезпеку: стрілянина по патрулях, обстріли поруч, погрози фізичної розправи", - розповів Хуг.

Він також зазначив, що, задля забезпечення безпеки спостерігачів, місія працює із залученням броньованих автомобілів класу В6 та засобів індивідуального захисту.

Як повідомляв Укрінформ, 23 квітня ц.р. автомобіль Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ підірвався на протитанковій міні на ділянці автодороги Знам’янка – Пришиб (Слов’яносербський район не підконтрольної Україні території Луганської обл.), у результаті чого один співробітник місії загинув (громадянин США) і двоє отримали поранення (громадянка ФРН та громадянин Чехії).

За вказаним фактом управління Служби безпеки України в Луганській області відкрило кримінальне провадження за статтею "Терористичний акт, що призвів до загибелі людини".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-