Європарламент просять запровадити новий вид санкцій проти РФ

Європарламент просять запровадити новий вид санкцій проти РФ

Укрінформ
Цього тижня Європарламент голосуватиме за резолюцію про українських політичних в'язнів в Росії та ситуацію в окупованому Криму. На даний момент текст документа обговорюється різними політичними групами.

Рідні ув'язнених за політичними мотивами громадян України в Росії та окупованому Криму, а також ініціатива Євромайдан SOS, яка веде кампанію LetMyPeolpeGo для їх звільнення, передали європарламентаріям відкрите звернення.

У звернення йдеться, що репресивне законодавство Росії дає широкі можливості для боротьби із інакодумством, тому кількість ув'язнених невпинно зростає і зараз становить щонайменше 44 людини. Цього року окупаційна влада в Криму почала показово арештовувати адвокатів політв'язнів та тих людей, які носять їм передачі. Це свідчить, що барометр несвободи на окупованому півострові досяг критичної позначки, а це вимагає негайної реакції міжнародної спільноти.

Відповідно до санкційної політики Європейського союзу підтримка і дотримання прав людини є однією з основоположних цілей введення санкцій. Але досі порушення прав людини не було причиною введення жодного типу санкцій проти Росії.

До тексту резолюції запропоновано включити положення про запровадження нового виду санкцій Європейського Союзу проти Російської Федерації за масові порушення прав людини в окупованому Криму, призначення спеціального представника Європейського Союзу по окупованому Криму та непідконтрольній уряду частині Донбасу, створення оперативної робочої групи для формування переліку осіб, причетних до фабрикування кримінальних справ проти політв'язнів тощо.

“Єдиний шанс для наших рідних повернутися додому та зупинити зростання політичних репресій в окупованому Криму - це посилити міжнародний тиск на Росію, яка демонстративно нехтує принципами міжнародного права”, - переконані автори звернення.

Окремо під зверненням підписалися близько 70 рідних ув'язнених за політичними мотивами громадян України в Криму, які підтвердили зазначені у зверненні до Європарламенту масові порушення основоположних прав і свобод людини, переслідування та інші методи тиску на інакодумців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-