Росія не заперечувала поставок летальної зброї терористам - представник України

Росія не заперечувала поставок летальної зброї терористам - представник України

Укрінформ
Російська сторона у Міжнародному суді ООН не заперечила, що постачає летальну зброю на схід України, натомість не вважаючи це порушенням конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму.

Про це заявив представник української делегації у Міжнародному суді ООН професор Гарольд Гонджу Коу на слуханнях у справі за позовом України проти Росії у середу в Гаазі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Якщо ви уважно слухали презентацію пана Вордсворта (Самуель Вордсворт, представник Росії у суді – Ред.), то ви почули, що він ніколи не заперечував абсолютно важливий факт про те, що Росія постачає легальну зброю угрупованням для атаки проти цивільних на сході України», - наголосив представник України у Міжнародному суді ООН, виступаючи із запереченнями оприлюдненої напередодні позиції Росії.

Оцінюючи пояснення Росії щодо «непричетності» до фінансування тероризму у східній Україні, Коу назвав позицію відповідача «правовою гімнастикою».

Як повідомляв Укрінформ, 6-9 березня у Міжнародному суді ООН проходять слухання у справі за позовом України проти Росії.

Україна у Гаазі обвинувачує Росію у порушенні двох міжнародних конвенцій - Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму та Міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації.

Нинішні слухання присвячені поданому Україною запиту про введення тимчасових заходів, спрямованих на запобігання продовженню порушень з боку Росії протягом розгляду справи по суті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-