Україна має отримати необхідну для захисту від Росії зброю - заява КУК

Україна має отримати необхідну для захисту від Росії зброю - заява КУК

Укрінформ
Світовій спільноті необхідно посилити свої зусилля із примусу Росії до припинення агресії стосовно України.

Про це заявили в Конгресі українці Канади (КУК), передає кореспондент Укрінформу.

«Необхідно збільшити міжнародний тиск на Росію, аби припинити вторгнення РФ до України», - йдеться у заяві Конгресу.

Задля цього в українській організації закликали Канаду разом із союзниками посилити санкції проти РФ та надати Україні необхідну їй для самооборони зброю.

«КУК закликає Канаду працювати разом із союзниками над значним посиленням санкцій проти РФ аж до виключення Росії із міжнародної платіжної системи SWIFT та надати Україні необхідне оборонне обладнання для захисту власної території, зокрема протитанкові та антиартилерійні системи, а також обладнання для спостереження», - йдеться у заяві КУКу.

Окрім цього в Конгресі закликали Канаду «рішуче засудити серйозну ескалацію Росією насильства та вимагати від РФ дотримуватися умов режиму припинення вогню».

Як відомо, 29 січня 2017 року, порушуючи режим тиші, незаконні збройні формування розпочали обстріли Збройних Сил України в м. Авдіївка. Обстріли здійснюються забороненими Мінськими домовленостями РСЗВ «Град», артилерією калібру 152 мм, 122 мм, мінометами 120 та 82 мм, танками, а також стрілецькою зброєю.

Впродовж двох днів від російської зброї загинули 8 українських військовослужбовців, іще 26 отримали поранення. Серед загиблих також двоє цивільних осіб, що постраждали під час обстрілів житлових районів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-