Канадські українці закликають Оттаву підтримати Київ

Канадські українці закликають Оттаву підтримати Київ

Укрінформ
Ескалація Росією насильства на Донбасі вимагає від Канади посилення підтримки України.

Про це заявив виконавчий директор Конгресу українців Канади Ігор Михальчишин, передає кореспондент Укрінформу.

«Ескалація насильства є поганим знаком, що свідчить про прагнення Росії активізувати війну проти України. РФ регулярно показувала своїми діями відсутність бажання дотримуватися Мінських угод та вивести війська із України. Як один із найбільш надійних союзників України, вкрай важливо, аби Канада вжила заходів на підтримку України», - сказав Михальчишин.

У Конгресі наголосили на важливості посилення міжнародного тиску на Росію заради припинення її агресії в Україні.

«Україна боронить себе від Росії вже майже три роки. РФ регулярно порушує домовленості про припинення вогню та ігнорує заклики міжнародної спільноти до припинення вторгнення та окупації території України. Реакцію міжнародної спільноти слід посилити і ми закликаємо Канаду очолити цей процес», - зазначили в українській організації.

Як відомо, 29 січня 2017 року, порушуючи режим тиші, незаконні збройні формування розпочали обстріли Збройних Сил України в м. Авдіївка. Обстріли здійснюються забороненими Мінськими домовленостями РСЗВ «Град», артилерією калібру 152 мм, 122 мм, мінометами 120 та 82 мм, танками, а також стрілецькою зброєю.

Впродовж двох днів від російської зброї загинули 8 українських військовослужбовців, іще 26 отримали поранення. Серед загиблих також двоє цивільних осіб, що постраждали під час обстрілів житлових районів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-