США стурбовані ситуацією в Авдіївці та виступають за виконання

США стурбовані ситуацією в Авдіївці та виступають за виконання "Мінська" - Держдеп

Укрінформ
Сполучені Штати висловили "глибоку стурбованість" у зв'язку зі сплеском насильства в районі Авдіївки й погіршенням гуманітарної ситуації, а також закликали до повного припинення вогню, допуску спостерігачів ОБСЄ та повного виконання Мінських угод.

Про це йдеться в офіційній заяві в.о. речника Державного департаменту США Марка Тонера, оприлюдненої у вівторок, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Сполучені Штати глибоко стурбовані останнім сплеском насильства на сході України в районі Авдіївка-Ясинувата", - наголошується в документі.

При цьому підкреслюється, що в період після 28 січня Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ повідомила про різке збільшення бойових дій, "у тому числі із застосуванням важкої артилерії та інших видів зброї, забороненої Мінськими угодами".

У Державному департаменті констатували, що бої спричинили десятки жертв серед українських військових , крім того загинуло десять цивільних. Внаслідок руйнувань 17 тис. людей, у тому числі 2,5 дітей залишились без води, тепла та електропостачання.

"З метою запобігання більшій гуманітарній кризі, ми закликаємо до негайного припинення вогню, стійкого, повного й безперешкодного доступу для спостерігачів ОБСЄ. Ми також підтверджуємо підтримку Сполученими Штатами повної імплементації Мінських угод", - наголошується в офіційній заяві.

Як раніше повідомляло агентство, Радбез ООН збереться на закрите засідання через ситуацію в Авдіївці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-