Штати в ОБСЄ закликали Росію припинити насильство в Авдіївці

Штати в ОБСЄ закликали Росію припинити насильство в Авдіївці

Укрінформ
Офіційний Вашингтон вважає ситуацію в районі Авдіївки жахливою та вимагає від об'єднаних російсько-сепаратистських сил негайно припинити вогонь та спроби захопити нові українські території.

Про це заявила під час засідання Постійної ради ОБСЄ у Відні тимчасовий повірений представник США у справах Організації Кейт Бернс, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Ситуація в Авдіївці є жахливою, напад об'єднаних російсько-сепаратистських сил призвів до великої кількості жертв і спричинив надзвичайну гуманітарну ситуацію, яка охоплює 17 тис. людей. Ми закликаємо об'єднані російсько-сепаратистські сили відновити режим припинення вогню та дозволити проведення ремонту критично важливих об'єктів інфраструктури", - заявила представник США при ОБСЄ.

Вона нагадала, як 26 січня Росія попередила Постійну раду ОБСЄ про "високий ризик" військової ескалації на сході України. "Через два дні, 28 січня, бойові дії значно загострились. Об'єднані російсько-сепаратистські сили почали штурм українських позицій в Авдіївці та навколо неї", - констатувала американський дипломат.

Вона підкреслила, що бої були настільки інтенсивними, що СММ ОБСЄ назвала кількість порушень режиму припинення вогню "незліченною".

"Україна взяла на себе відповідальність забезпечити соціальні умови для своїх людей, здійснюючи заходи для постачання екстреного опалення жителям Авдіївки, а також евакуації в разі потреби", - зауважила представник США. Крім того, підкреслила вона, Україна вимагає негайного припинення вогню для проведення ремонту критично важливих об'єктів інфраструктури та намагається скликати екстрене засідання Тристоронньої контактної групи.

"Проте, об'єднані російсько-сепаратистські сили наполягають, що вони продовжуватимуть бої допоки українські сили не відступлять. Росія і сепаратисти ініціювали насильство в Авдіївці. Ми закликаємо Росію припинити насильство, дотримуватися режиму припинення вогню, вивести важке озброєння і припинити спроби захоплення нових територій за межею лінії зіткнення", - заявила представник Сполучених Штатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-