Всі ключові учасники ОБСЄ закликають Росію припинити агресію на Донбасі

Всі ключові учасники ОБСЄ закликають Росію припинити агресію на Донбасі

Укрінформ
Учасники термінового засідання постійної ради ОБСЄ, яке було скликано на вимогу України, поклали повну відповідальність за ситуацію в Авдіївці на РФ та її маріонеток.

Про це у вівторок в ефірі телеканалу «112 Україна» заявила речниця МЗС України Мар'яна Беца.

«Сьогодні відбулося термінове засідання постійної ради ОБСЄ на вимогу делегації України, де брали участь 57 країн-учасниць ОБСЄ. Ми довели до відома всіх країн-учасниць кричущі  порушення Російською Федерацією Мінських домовленностей. Довели фактологічну ситуацію, що зараз відбувається в Авдіївці, про кількість загиблих, поранених, про ту страшну критичну інфраструктуру, яка зараз в Авдіївці і Ясинуватій», - сказала вона.

За словами Беци, українська делегація також висловила глибоке занепокоєння щодо ситуації, що склалася на сході України і закликала РФ до негайного припинення вогню. Водночас, українські дипломати підкреслили, що повну відповідальність за ситуацію в Авдіївці і на Донбасі повністю несе Російська Федерація та її маріонетки.

При цьому, Беца наголосила, що позицію української сторони на засіданні постійної ради ОБСЄ підтримали всі партнери.

«Можу сказати, що нашу позицію підтримали всі, абсолютно всі партнери, які також наголосили на тому, що Росія несе відповідальність за підтримку терористів на сході України, за  постачання зброї, техніки, палива, оснащення російсько-терористичним угрупованням», - наголосила вона.

За словами речниці МЗС України Російська Федерація була єдиною делегацією, виступ якої дисонував із виступами інших делегацій. Беца підкреслила, що представники РФ «фактично повторили свій звичайний норатив» про те, що «винна в усьому Україна, яка постійно не виконує «Мінськ» і потрібно відновлювати діалог між Україною та маріонетками РФ на окупованих територіях Донецької і Луганської областей.

Речниця українського МЗС повідомила, що під час засідання були виголошені заяви всіма ключовими гравцями, зокрема, США, Швейцарією, Канадаю, ЄС і спільна заява Франції та Німеччини щодо необхідності припинення вогню на Донбасі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-