Укроборонпром анонсував випуск нового безпілотника

Укроборонпром анонсував випуск нового безпілотника

Укрінформ
Державний концерн "Укроборонпром" активно працює над створенням тактичного багатофункціонального безпілотного авіакомплексу, який буде виготовлено вже наприкінці 2016 року. 

Про це повідомив заступник генерального директора з авіабудування та виробництва Юрій Пащенко, якого цитує прес-служба концерну.

"Тактичний безпілотник буде виготовлено наприкінці 2016 року, а вже у першому кварталі 2017-го передано військовим для державних випробувань. Одна з важливих рис нового безпілотника - це те, що головні складові частини будуть вітчизняного виробництва. Це і двигун, і сам планер, і бойове навантаження, засоби спостереження і зв'язку. В Україні зберігся колосальний потенціал, який ми втілюємо у нових високотехнологічних виробах", - зазначив Пащенко.

Основною функцією комплексу є розвідка. Але новинка матиме невелике бойове навантаження і вражатиме наземні цілі. 2015 року фахівці концерну відпрацювали саму концепцію БпЛАК, наразі команда з представників низки підприємств "Укроборонпрому" працює над першим зразком.

В роботі над створенням нового безпілотника задіяні такі найвідоміші підприємства концерну, як державне підприємство "Антонов", державна акціонерна холдингова компанія "Артем", ДП "Ізюмський приладобудівний завод",  ДП "Оризон-навігація", ДП "Запорізьке машинобудівне конструкторське бюро "Прогрес" ім. академіка Івченка", ПАТ "Київський завод "Радар" та інші. Це також підприємства, підвідомчі Державному космічному агентству - Центральне конструкторське бюро (ЦКБ) "Арсенал" та ПАТ "Хартрон".

Нагадаємо, нещодавно українська армія отримала перший вітчизняний безпілотний комплекс - БпАК-МП-1 "Spectator", розроблений фахівцями підприємства "Меридіан", що входить до складу "Укроборонпрому", спільно з науковцями Національного університету "КПІ". Шлях від ідеї до серійного виробництва БПЛА подолали у рекордно стислі терміни - менше, ніж за рік. Комплекс складається з трьох тактичних безпілотників та системи управління і спостереження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-