Коломойський націливався на 43%

Коломойський націливався на 43% "Української біржі" - ЗМІ

Укрінформ
"Московська біржа" знайшла покупця на частку в "Українській біржі" - 43% можуть дістатися інвестиційній компанії Dragon Capital

"Московська біржа" знайшла покупця на частку в "Українській біржі" - 43% можуть дістатися інвестиційній компанії Dragon Capital.

Про це пишуть російські "Ведомости".

"43% "Української біржі" дістануться українській інвестиційній компанії Dragon Capital. Разом з Dragon Capital переговори вела ще одна українська інвесткомпанія - "Універ капітал", але зараз "її участь в угоді не ясна", сказало джерело, близьке до "Московської біржі". При цьому реальний покупець, в чиїх інтересах виступає Dragon Capital, - це група "Приват" Ігоря Коломойського, додало джерело, близьке до "Української біржі", - йдеться у публікації.

За словами джерела, близького до "Московської біржі", капітал "Української біржі" оцінений в номінал: уся "Українська біржа" оцінюється в 25 млн гривень, т. е. частка "Московської біржі" - приблизно 11 млн гривень (трохи більше $500 тис.).

"Українська біржа" як емітент не є стороною переговорів, заявив її головправління Олег Ткаченко. Глава Dragon Capital від коментарів відмовився. Представник "Універ капіталу" на запит не відповів. У групи "Приват" прес-служби немає.

Читайте також: МАУ Коломойського заборговувала державі 73 мільйони. Документ 

Видання також зазначає, що "Московській біржі" доведеться продати і більш як 50% в українській біржі ПФТС. Зробити це необхідно через поправки в український закон "Про ліцензування", який набув чинності 28 червня. Вони дозволяють українській владі анулювати ліцензії компаній, підконтрольних ліцензіатам "держав, які здійснюють озброєну агресію проти України і... створюють умови для виникнення військового конфлікту". 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-