росія знову завдала ракетного удару по Україні

росія знову завдала ракетного удару по Україні

Оновлюється
Укрінформ
Під час повітряної тривоги вибухи лунали у Києві, Миколаєві, Харкові, Одесі, Запоріжжі, Житомирі, Київській, Івано-Франківській, Хмельницькій, Тернопільській, Львівській областях

Уночі і вдосвіта 9 березня російські військові завдали масованого ракетного удару по Україні. Про це повідомляє Укрінформ.

Повітряна тривога оголошувалась по всій території країни.

***

“Внаслідок масованого ракетного удару є влучання ракет в об’єкт енергетичної інфраструктури області, а також пошкоджені житлові будинки. На щастя постраждалих немає”, - повідомив очільник Одеської ОВА Максим Марченко.

Наразі діють обмеження електропостачання, зазначив він. За результатами роботи підрозділів ППО є збиття ракет.

***

У Миколаївській області під час російської ракетної атаки підрозділи протиповітряної оборони знищили дев'ять ракет різного типу.

Про це очільник Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім повідомив у Телеграмі.

***

Мер Києва Віталій Кличко повідомив про кілька вибухів у Голосіївському та Святошинському районах. У результаті постраждали двоє людей і пошкоджені автомобілі у дворі одного з житлових будинків.

***

російська армія, за попередніми даними, вдарила по Києву аеробалістичною ракетою типу "Кинджал".

Про це Київська міська військова адміністрація повідомляє у Телеграмі.

"Цієї ночі ворог здійснив чергову масовану повітряну атаку України. У столиці тривога тривала майже 7 годин. Протягом цього часу рашисти випустили практично всі типи свого повітряного озброєння - починаючи від баражуючих боєприпасів Shahed і до майже всього найменування крилатих ракет", - зазначив очільник КМВА Сергій Попко.

За його словами, "завдяки роботі нашої ППО ударів крилатими ракетами та БПЛА по столиці не допущено. Але, на жаль, аеробалістична ракета типу "Кинджал" (попередня інформація) влучила в обʼєкт інфраструктури. Усі служби працюють на місці. Ліквідація наслідків триває".

***

За даними голови військової адміністрації Харківської області Олега Синегубова, російські військові завдали близько 15 ударів по Харкову та регіону, цілячись по об'єктах критичної інфраструктури. За попередніми даними, є потрапляння до приватного житлового будинку. Про постраждалих не повідомлялося.

***

«Енергоатом» повідомляє, що внаслідок російських ударів уранці 9 березня повністю знеструмлено Запорізьку АЕС.

У кількох регіонах у зв'язку з ракетною атакою превентивно відключили електрику.

***

«Укрзалізниця»  повідомляє про затримку щонайменше 15 поїздів.

***

У Золочівському районі Львівщини російська ракета влучила у житлові будинки, наразі відомо про чотирьох загиблих.

«У Золочівському районі ворожа ракета впала у житловій зоні. Почалася пожежа. Її уже загасили. На цей момент відомо про чотирьох загиблих. Це четверо дорослих людей. Двоє чоловіків та двоє жінок. У момент падіння ракети вони перебували у себе вдома», - зазначив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

***

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний повідомив, що Сили оборони знищили 34 із 48 російських крилатих ракет Х-101/Х-555 та "Калібр", а також 4 БпЛА Shahed-136/131, випущених 9 березня.

За його словами, цієї ночі ворог завдав масованого ракетного удару по об‘єктах критичної інфраструктури України, здійснив 81 пуск ракет різного базування.

***

У Києві скасували екстрені відключення світла.

***

Внаслідок ворожих обстрілів енергоструктури у Харкові не працює наземний електротранспорт, також не перевозить пасажирів метрополітен - підземка працює у режимі укриття.

У "Харківобленерго" повідомили, що станом на зараз усе місто без світла. По Харківській області світло почало частково з'являтися у Лозівській, Нововодолазькій та Первомайській громадах.

***

Кількість загиблих внаслідок ракетної атаки у Золочівському районі Львівщини зросла до п’яти.

***

Володимир Зеленський відреагував на чергову масовану ракетну атаку рф.

"Тяжка ніч. Масована ракетна атака по всій країні. Ворог випустив 81 ракету, намагаючись знову залякати українців, повертаючись до своєї жалюгідної тактики. Окупанти можуть лише тероризувати мирних людей. Це все, на що вони здатні. Але це їм не допоможе. Відповідальність за все скоєне їх не мине", - підкреслив Президент.

У Золочівському районі на Львівщині російська ракета влучила у житлові будинки, наразі пожежу ліквідували, рятувальники розбирають завали.

***

росіяни зранку завдали ударів по Шостці трьома ракетами, пошкоджене інфраструктурне підприємство. Про це повідомили у Телеграмі Сумської ОВА.

"Пошкоджені також житлові будинки. Попередньо - без жертв", - йдеться в повідомленні.

Також уночі силами оборони Сумщини у північній та центральній частинах області були зафіксовані прольоти ворожих БпЛА типу Shahed.

***

російські окупаційні війська одночасно використали великий спектр ракет для обстрілу України, аби розосередити увагу української ППО; крім того, за раз окупанти випустили найбільше «кинджалів» – шість. Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

«Сьогодні випустили аж шість «Кинджалів». Не пригадую, щоб стільки «Кинджалів» пускали взагалі за цю війну за один удар. Противник не має багато цих ракет, зрозуміло, там мова йде про десятки (до 50 - була інформація остання від ГУР МО, що саме стільки ракет може бути в окупантів), і шість за один раз вони використали», - повідомив Ігнат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-