рф уперше випустила шість «Кинджалів» за один раз - Ігнат

рф уперше випустила шість «Кинджалів» за один раз - Ігнат

Укрінформ
російські окупаційні війська одночасно використали великий спектр ракет для обстрілу України, аби розосередити увагу української ППО; крім того, за раз окупанти випустили найбільше «кинджалів» – шість.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

«Противник сьогодні використав великий спектр озброєння та ракет – фактично використали усі різновиди, які в них є, якими вони часто завдають ударів окремо, а тут - один масований ракетний удар протягом ночі. Для чого це робиться? Для того, щоб розосередити увагу протиповітряної оборони. Фактично з усіх напрямків, з трьох морів – Чорного, Азовського, Каспійського – завдали ударів різними типами авіаційної техніки і кораблів. Ці ракети, яким наразі наша ППО не може протидіяти, пускають по балістичній траєкторії, 13 таких ракет сьогодні», - розповів Ігнат.

Речник також зауважив, що вперше окупанти одночасно випустили шість "Кинджалів", яких на озброєнні зс рф близько 50 одиниць.

Читайте також: Сили оборони знищили 34 із 48 запущених по Україні крилатих ракет - Залужний

«Сьогодні випустили аж шість «Кинджалів». Не пригадую, щоб стільки «Кинджалів» пускали взагалі за цю війну за один удар. Противник не має багато цих ракет, зрозуміло, там мова йде про десятки (до 50 - була інформація остання від ГУР МО, що саме стільки ракет може бути в окупантів), і шість за один раз вони використали», - повідомив Ігнат.

Як повідомляв Укрінформ, уночі і вдосвіта 9 березня російські військові завдали масованого ракетного удару по Україні. Під час повітряної тривоги вибухи лунали у Києві, Миколаєві, Харкові, Одесі, Запоріжжі, Житомирі, Київській, Івано-Франківській, Хмельницькій, Тернопільській, Львівській областях.

Ворог здійснив 81 пуск ракет різного базування. Сили оборони України із 48 російських крилатих ракет Х-101/Х-555 та "Калібр", випущених 9 березня, знищили 34, також ліквідовано 4 БпЛА Shahed-136/131.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-