Ракетний удар по Києву: одна людина загинула, четверо – у лікарні

Ракетний удар по Києву: одна людина загинула, четверо – у лікарні

Оновлюється
Укрінформ
Рятувальники дістають з-під завалів людей і гасять пожежу

17:16

У багатоповерхівці Києва тривають рятувальні роботи, з-під завалів деблоковано тіло загиблого чоловіка.

«Рятувальники продовжують ліквідовувати наслідки ворожого обстрілу у Шевченківському районі столиці. Станом на 16:10 на місці проведення аварійних робіт у Шевченківському районі міста в дев’ятиповерховому житловому будинку підрозділами ДСНС з-під завалів деблоковано тіло загиблого чоловіка», - йдеться у повідомленні ДСНС.

Наслідки ракетного удару російськими військами по Києву / Фото: Павло Багмут, Укрінформ

16:35

У лікарні залишаються двоє постраждалих під час ворожого ракетного обстрілу Києва, серед них матір семирічної дівчинки, яку дістали з-під завалів житлового будинку у Шевченківському районі.

"До лікарні було доставлено 4 пацієнти. Двоє чоловіків і двоє жінок, нині в лікарні двоє жінок лишилось. Всі четверо повністю обстежені, надана вся медична допомога. Двоє в легкому стані були відпущені на амбулаторне лікування і двоє госпіталізовано. Їхній стан середнього ступеня тяжкості, хірургічна допомога надана в повному обсязі. Вони у задовільному стані", - повідомив хірург відділення політравми Київської клінічної лікарні №17 Володимир Галик.

16:22

У Києві на місці ракетного обстрілу житлового будинку тривають рятувально-пошукові роботи.

За словами мера Віталія Кличка, на цей час виявили тіло одного загиблого. «Ушкодження отримали 6 мешканців будинку. Чотирьох із них, в тому числі семирічну дівчинку, госпіталізували. Двоє - з легкими травмами - лікуватимуться амбулаторно», - додав він.

За інформацією лікарів, дівчинку прооперували. Її стан стабільний і життю нічого не загрожує. Мама дівчинки - в стані середньої тяжкості.

16:06

Рятувальники Державної служби з надзвичайних ситуацій ліквідували осередки вогню у житловому будинку в Шевченківському районі Києва, який сьогодні постраждав від російського ракетного удару.

"Станом на 15:00 окремі локальні осередки загорянь в дев’ятиповерховому житловому будинку, що постраждав внаслідок обстрілу, ліквідовано. Тривають аварійно-рятувальні роботи та розбір завалів", - зазначив голова Державної служби з надзвичайних ситуацій Сергій Крук.

16:01

Семирічну дівчинку, яку сьогодні з-під завалів дістали рятувальники після ранкового ракетного обстрілу Шевченківського району Києва, лікують в Охматдиті.

"Зранку 26.06 до нашої лікарні привезли дівчинку з мінно-вибуховими травмами середнього ступеня тяжкості. Дитина отримала поранення внаслідок ракетного обстрілу житлового будинку у Києві. Рятувальники дістали дитину з-під завалів та доправили в НДСЛ «Охматдит»", - йдеться у повідомленні.

Фото: НДСЛ Охматдит

Лікарі зазначили, що дівчинка прибула до лікарні у свідомості. Спеціалісти Охматдиту встановили у дитини численні рани, забиття та садна. Дівчинці була надана висококваліфікована медична допомога. Дитину прооперували, зараз вона знаходиться в стабільному стані. Її життю нічого не загрожує.

15:48

Київський міський голова Віталій Кличко закликав жителів столиці під час російських ракетних атак дотримуватися елементарних правил, які можуть зберегти життя.

"Ворог сьогодні знову атакував столицю. російські варвари і надалі запускають ракети в житлові будинки, в дитячі садочки. Ворог сатаніє і хоче нас залякати, посіяти паніку та зневіру", - наголосив мер Києва.

14:13

Державна служба з надзвичайних ситуацій показала вирву, яка лишилась на території дитячого садка після сьогоднішнього ворожого ракетного обстрілу Києва.

"На нашому відео - воронка, яка утворилася від сьогоднішнього "прильоту" на території дитячого садочка. Не хочеться навіть думати про те, що російська бомба могла прилетіти в інший день та в іншу годину, коли в дитсадку були діти", - ідеться у повідомленні.

12:03

Внаслідок ракетного обстрілу Києва одна людина загинула, четверо – у лікарні, повідомили ф Офісі генпрокурора.

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури розпочато розслідування у кримінальному провадженні за фактами порушення законів та звичаїв війни, а також посягання на територіальну цілісність і недоторканність України (ч. 2 ст. 438 та ч. 3 ст. 110 Кримінального кодексу України).

«За попередніми даними, одна людина загинула. Госпіталізовано чотирьох постраждалих, у тому числі жінку і дитину, врятованих з-під завалів», - йдеться у повідомленні.

11:50

Жінка, яка постраждала внаслідок ракетного удару рф по житловому будинку у Києві у неділю і дитину якої раніше рятувальники витягли із-під завалів цього будинку, є громадянкою рф, вона тривалий час проживає у столиці, повідомив очільник Нацполіції Ігор Клименко.

"Ранковий обстріл Києва. Наразі відомо про 5-х поранених, серед яких 7-річна дівчинка. В цей момент дістали з-під завалів її маму - 35-річну жінку. Вона є громадянкою рф, але тривалий час проживає у Києві. Передайте російським пропагандистам, що росія вбиває своїх громадян у багатоквартирних житлових будинках, називаючи їх у своїх звітах воєнними об’єктами", - зазначив він.

11:39

З будинку у Шевченківському районі Києва, куди сьогодні зранку влучила російська ракета, евакуювали 25 мешканців, повідомив мер столиці Віталій Кличко.

"Загалом з будинку в Шевченківському районі, куди влучила ракета, евакуювали 25 мешканців. Госпіталізували загалом чотирьох постраждалих. В тому числі семирічну дівчинку, яку дістали з-під завалів, а згодом врятували і її маму", - зазначив Кличко.

11:28

Київський міський голова Віталій Кличко заявив, що рятувальники працюють на місці ракетного удару по столичній багатоповерхівці максимально оперативно, попри чималу кількість ускладнень.

"Ще ускладнюється ситуація тим, що є достатньо велике задимлення, і пожежники, враховуючи людей (під завалами - ред.), не хочуть сильно заливати там водою, бо люди можуть також загинути від великої кількості води. Тобто, там багато ускладнень таких, але робиться усе максимально, зокрема рятувальниками, щоб усіх швидко врятувати", - наголосив Кличко.

Він також запевнив, що постраждалі внаслідок ракетного удару без даху над головою не залишаться: "Жодну людину на вулиці не залишимо, ми кожному надамо можливість даху над головою".

11:19

Сьогоднішній обстріл Києва росія провела з літаків Ту-95 і Ту-160 ракетами Х101, повідомив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

“Стратегічні бомбардувальники Ту-95 і Ту-160, якими завдали удару по Київщині сьогодні, це ті бомбардувальники, які в районі Каспійського моря, Астрахані, вони звідти злітають. На озброєнні у них основні ракети, які вони звідти по нас запускають, Х101 Вона може летіти на відстань до 5,5 тис. км. Тобто, бомбардувальникам залітати до нас абсолютно необов’язково, їм треба просто злетіти, вийти на бойовий курс і випустити ракети. Таких ракет було випущено від 4 до 6 сьогодні. Власне, наша ППО спрацювала, частину ракет збито. Є підтвердження про одну, уламки іншої шукають”, - сказав Ігнат.

За його словами, цей тип ракет один з найдорожчих на озброєнні російської армії.

11:03

У Києві поліція повністю перекриє квартал, куди потрапили ворожа ракета, щоб не допустити крадіжок з квартир. Про це повідомив очільник Нацполіції України Ігор Клименко.

"Наразі 25 слідчо-оперативних груп поліції працює на місці події. Після того, як рятувальники закінчать свою роботу і допустять нас до виконання своїх функцій, слідчі та оперативники розпочнуть документування у рамках цього кримінального провадження, яке, як я думаю, буде за СБУ", - сказав очільник НПУ.

За його словами, поліцейські допомагають слідчим СБУ документувати цей воєнний злочин.

10:35

На місці ранкового обстрілу у Шевченківському районі Києва працюють 87 фахівців Державної служби з надзвичайних ситуацій України та комунальної аварійно-рятувальної служби "Київська служба порятунку", задіяні 19 одиниць пожежної техніки.

10:22

П'ятеро людей поранені через ворожий ракетний обстріл Шевченківського району Києва, повідомив голова Національної поліції України Ігор Клименко. 

Це вже друге влучання російської ракети у житловий комплекс у Шевченківському районі, заявив Клименко журналістам. Попередньо, за його словами, є інформація про п'ятьох поранених людей. Про це стало відомо близько 10-ї години ранку.

09.24

З-під завалів обстріляного російськими ракетами житлового будинку на Лук'янівці, у Шевченківському районі Києва, дістали семирічну дівчинку.

"З-під завалів житлового будинку в Шевченківському районі дістали семирічну дівчинку. Вона жива. Зараз рятують її маму", - заявив мер Києва Віталій Кличко.

09:19

У Шевченківському, Святошинському, Подільському, Солом’янському, Голосіївському районах столиці зафіксоване зниження тиску у водопровідній мережі. Попередньо це пов'язано з ракетним обстрілом Києва.

"Сьогодні о 6:25 зафіксоване різке зниження тиску в мережі в Шевченківському, Святошинському, Подільському, Солом’янському, Голосіївському районах. За попередньою інформацією, це пов'язано з вибухами, які пролунали вранці в нашому місті", - йдеться у повідомленні Київводоканалу.

08:47

У житловому будинку у Шевченківському районі міста Києва, куди сьогодні зранку влучила ракета, під завалами є люди, двох постраждалих госпіталізували.

08:14

У результаті ворожого ракетного обстрілу Шевченківського району Києва, сталося загоряння у 9-поверховому житловому будинку з частковим руйнуванням 7-9 поверхів. За попередніми даними, постраждала 1 особа.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ДСНС у Фейсбуці.

"26 червня о 06:29 до ДСНС України надійшло повідомлення про пожежу у Шевченківському районі столиці.

На місце події негайно прибули найближчі пожежно-рятувальні підрозділи. По прибуттю, бійці встановили, що внаслідок ворожого обстрілу, сталося загоряння у 9-поверховому житловому будинку з частковим руйнуванням 7-9 поверхів. Сталося загоряння на загальній площі 300 кв.м", - йдеться в повідомленні.

Наразі проводяться заходи з ліквідації пожежі та рятуванню людей. За попередніми даними, постраждала 1 особа. На місці задіяно 19 од. пожежної техніки та 67 чол. особового складу.

06:25 

Вранці в неділю, 26 червня, у Києві пролунали декілька вибухів.

Вибухи пролунали під час загальноукраїнської повітряної тривоги, яку оголосили на початку 6-ї години ранку.

Як повідомив столичний міський голова Віталій Кличко, вибухи пролунали в Шевченківському районі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-