У Харкові онкохворі пікетували обласну раду

У Харкові онкохворі пікетували обласну раду

Фото
Укрінформ
У Харкові ввечері 5 жовтня люди, які лікувалися чи лікуються від онкозахворювань, їхні родичі та медпрацівники пікетували будівлю облради через те, що депутати не продовжили контракт із гендиректором Харківського обласного центру онкології Денисом Скорим.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

На акцію «Маю право на життя» зібралося біля 60 учасників. У руках люди тримали плакати «Рак – не вирок, коли поруч команда Скорого», «Пацієнти підтримують Скорого», «Ми разом», «Скорий потрібен Харкову».

Люди обурені, що 23 вересня на пленарному засіданні VII сесії Харківської обласної ради VIII скликання депутати не схвалили проєкт рішення про подовження терміну дії контракту зі Скорим. Для цього не вистачило менше десятка голосів. При цьому питання ставили на голосування двічі. «За» подовження контракту з директором, який є представником партії «Блок Світличної «Разом», крім його політсили, голосували партії «Слуга народу» та «Європейська солідарність», не голосувала більшість з «Блоку Кернеса – Успішний Харків» та кілька представників «ОПЗЖ» (ще кілька висловилися «проти»).

Харків’яни влаштували пікет на підтримку гендиректора облонкоцентру Дениса Скорог / Фото: В'ячеслав Мадієвський. Укрінформ

«Депутати не сприймають Дениса Ігоревича як лікаря світового рівня, він для них – колега-депутат, тут ще є й політичний аспект», - сказав під час виступу на акції директор Обласного спеціалізованого будинку дитини «Гіпократ» Роман Марабян, який прийшов підтримати Скорого.

Марабян наголосив, що саме Скорий змінив репутацію онкоцентру та почав системні зміни в закладі.

«Скільки людей померло там в муках і поборах? Цей треш, про який знали всі в місті та області, відбувався десятиріччями. Ніхто не хотів нічого змінювати. Медики мовчали, пацієнти плакали, родичі ховали близьких. Вся громада мовчала. А коли з’явився лідер, створив команду, і почалися системні зміни, коли тепер ми бачимо, що ці зміни можуть зникнути разом з Денисом, ми згуртувалися і прийшли. Це дуже важливо», - сказав Марабян.

Читайте також: У Запоріжжі в онкодиспансері запрацював перший в області лінійний прискорювач

У пресслужбі Харківської обласної ради повідомили, що питання продовження контракту буде повторно винесене на наступну сесію, якщо буде відповідне рішення профільних постійних комісій. Якщо контракт не продовжать, Скорий буде звільнений і, згідно рішення, оголосять конкурс на посаду генерального директора, в якому Скорий може взяти участь. Голова обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко наголосила, що вся процедура має відбутися максимально прозоро, відповідно до закону та обов’язково за участі громадськості.

«Якщо неможливо повторно винести питання на розгляд сесії, буде прийнято рішення про оголошення конкурсу. Я не можу впливати на рішення обласної ради, це колегіальний орган, але докладу всіх зусиль для того, щоб процедура була максимально прозорою та повністю відповідала закону. Це принципове питання, оскільки йдеться про особливо вразливу категорію людей», - сказала Єгорова-Луценко.

Як повідомлялося, системні зміни в роботі онкоцентру почалися 5 років тому з приходом на керівну посаду Дениса Скорого. Професор зібрав у закладі команду фахівців із різних регіонів, які застосовують передові методики оперативного втручання.

За час роботи колективу, зібраного Скорим, у закладі суттєво знизилася смертність, а також кількість ускладнень у післяопераційний період.

Також за підтримки ОДА в онкоцентрі почали ремонтувати приміщення, зробили сучасні операційні. Скорий є головним проєктантом медичної складової нового онкоцентру, який нині будується поруч зі старими будівлями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-