Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Киргизи - у Криму: Прикра і неприйнятна для нас ситуація

Киргизи - у Криму: Прикра і неприйнятна для нас ситуація

Блоги
Укрінформ
Щодо незаконного відвідування парламентарями Киргизстану тимчасово окупованого РФ Криму

Знаю, что такого рода письма не принято делать публичными.

Но никому не позволено совершать незаконные действия, оскорбляющие Украинское государство и достоинство граждан Украины, противостоящих российским оккупантам во временно оккупированном Крыму.

Даже если они, нарушители, из Жогорку Кенеша – парламента Киргизии.

**************************************************************

27 березня 2017 року
Тимчасово повіреному у справах Киргизстану в Україні
пану Сиргабаєву Б.Е.
(вул. Павловська 26/41, м.Київ, 01901)

Щодо незаконного відвідування
парламентарями Киргизстану
тимчасово окупованого РФ Криму

Шановний Батиркан Есенканович!

Засвідчуючи насамперед свою повагу до Вас та діяльності Посольства Республіки Киргизстан в Україні, цим листом, вимушений звернутися до Вас щодо прикрої та неприйнятної для нас ситуації, що трапилася нещодавно і викликала як збурення в українському суспільстві, так і широкий резонанс у місцевих та закордонних ЗМІ.

Згідно підтвердженої з різних джерел інформації, йдеться про неузгоджену з офіційним Києвом незаконну поїздку до тимчасово окупованого Російською Федерацією Криму депутатів Жогорку Кенеша, Марата Аманкулова та Ірини Карамушкіної.

Така ситуація суперечить положенням чинного Договору про дружбу і співробітництво між Україною та Киргизькою Республікою, укладеного 19 червня 1996 року. У Статті 8 даної Угоди, зокрема, відзначається: «Високі Договірні Сторони визнають і поважають територіальну цілісність і непорушність нині існуючих кордонів Киргизької Республіки і України.

Високі Договірні Сторони забороняють і припиняють створення і протиправну діяльність на своїй території організацій, груп та окремих осіб, спрямовану проти незалежності, територіальної цілісності кожної з держав».

Таким чином, виходячи із вищенаведеного, цей візит парламентарів Киргизстану є не лише суттєвим порушенням чинних положень договірно-правової бази двосторонніх взаємин, але й існуючих як для українців, так й іноземців, правил в’їзду/виїзду на/з тимчасово окуповану територію Автономної Республіки Крим та м. Севастополь.

Зайве говорити про те, наскільки цинічними сприймаються незаконні візити депутатів парламенту Киргизстану в умовах відкритого і найжорстокішого переслідування російськими окупантами кримськотатарського народу – корінного народу півострова.

Враховуючи вищезазначене, звертаюся до Вас із закликом виступити в українських ЗМІ з офіційними поясненнями перед українською громадськістю щодо ситуації із незаконною поїздкою депутатів Жогорку Кенеша до окупованої Автономної Республіки Крим, засвідчивши при цьому також позицію Киргизстану до суверенітету і територіальної цілісності країни Вашого перебування – України, невід’ємною частиною якої є нині тимчасово окуповані з боку російського агресора території – Крим та Донбас.

З повагою –
Голова Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат України
/підпис/ Рефат Чубаров

Рефат Чубаров

FB

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-