У Хмельницькому за побиття військового засудили священнослужителя УПЦ МП

У Хмельницькому за побиття військового засудили священнослужителя УПЦ МП

Фото
Укрінформ
​Хмельницький міськрайонний суд виніс вирок помічнику священника УПЦ МП, який побив військовослужбовця у храмі.

Про це у Фейсбуці повідомив адвокат постраждалого Андрій Йосипов, передає Укрінформ.

“Сьогодні оголошено вирок у справі військовослужбовця - потерпілого від рук священнослужителя УПЦ (Московського патріархату) у храмі Свято-Покровського собору УПЦ у місті Хмельницький. До обвинуваченого у завданні тілесних ушкоджень Ігоря Слободяна застосовано пробаційний нагляд строком на 1 рік 6 місяців із покладанням обов'язків, визначених статтею 59-1 ККУ ”, - йдеться у повідомленні.

Також, за словами адвоката, суд частково задовольнив цивільний позов постраждалого військовослужбовця Артура Ананьєва стягнути на його користь ₴37 924 за шкоду, завдану здоров'ю, та ₴50 000 моральної шкоди.

Читайте також: У митрополита Святогірського, який «здавав» окупантам позиції ЗСУ, могли бути спільники - СБУ

“Маю надію, що вирок Ігоря Слободяна спроможний буде продемонструвати не лише невідворотність покарання, а й слугуватиме запобіжником для багатьох інших, які з тих чи інших причин піднімають руку на військового”, - наголосив правозахисник.

Він нагадав, що подія сталась у квітні минулого року в Свято-Покровському кафедральному соборі у Хмельницькому. Слова армійця Артура Ананьєва “Скільки людей ще має загинути, щоб ви перестали ходити в Московський патріархат?” не сподобалися помічнику священника, й він накинувся на військовослужбовця на очах у прихожан. Цей випадок став поштовхом у зміні церковної юрисдикції релігійною громадою та відмежування себе від Московського патріархату.

Як повідомляв Укрінформ, СБУ оголосила підозру клірику УПЦ МП, який агітував за "приєднання" Херсонської області до складу Росії.

Фото: Андрій Йосипов, ФБ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-