Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

У день свого сторіччя ветеран війни обіцяє зіграти на роялі

У день свого сторіччя ветеран війни обіцяє зіграти на роялі

Блоги
Укрінформ
Він добре пам΄ятає, як відступали, але вірили, що повернуться і відвоюють рідну землю

Від імені Верховної Ради України вручила пам'ятний подарунок - годинник киянину, ветерану Другої Світової Геннадію Киркевичу. 7 вересня Геннадію Олександровичу виповниться 100 років! Він вже готується відзначити свій ювілей і обіцяв у цей день зіграти родині і друзям на роялі. Каже, пальці вже не так слухаються, але обожнює музику і обов'язково зіграє. 

В далекому червні 1941 року молодий Киркевич був одним з тих, хто першими прийняв страшний бій 22 червня. Тоді ці хлопці теж виборювали незалежність – від фашизму. Геннадій Олександрович розповідав , як то страшно відступати, крок за кроком відходити під натиском ворога, віддаючи українську землю і живучи однією думкою – ми повернемося і відвоюємо. Відступали на Донбас... Під Луганськом його важко контузило і потім демобілізували. І далі Киркевич займався тим, що розшукував вкрадені в Україні, демонтовані і вивезені підприємства, повертав їх і, як інженер, відновлював виробництво. 

В якому страшному сні можна було уявити, що через 70 років під Луганськом знову будуть вбивати українських солдатів, а від контузії лікуватимуть сотні наших воїнів. І що українські заводи знову будуть вивозити, мародерствувати, крадучи українську власність. Тільки тепер не фашисти, а путіністи, що майже одне і те ж. 

Ми повернемо нашу землю – клаптик за клаптиком, метр за метром. А Геннадія Олександровича і всіх киян, і всіх наших ветеранів – з Днем незалежності! Дякуємо за ваш внесок у цей день.

Ірина Геращенко
FB
 

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-